Monday, February 22, 2010

Teravad elamused.

Käisime aianduspoes. Juhhuuuh!:) Seemnevalik on praegu ohohohoookuisuur. Võtsin pööris-kipslille, roomava kipslille, vereva sõrmkübara, mugul-askleepjase, karpaadi kelluka, laikelluka ja jaapani ohaka seemneid.
Kuna olen paar suve jälgi ajanud, et mis kuramuse healõhnaline suvetaim see ikkagi oli, mida ühel suvel mede peenras kultiveerida õnnestus, siis nüüd olen välimuse järgi tagantjärgi viimaks ära tuvastanud, et tegu võis olla kas ahtalehise peiulillega (T. tenuifolia) või läikiva peiulillega (T. lucida). Esimest oli täna poes ka saadaval.
Uurisin püsilillesegusid, aga panin pooled tagasi. Hiigla ilusa pildiga, kus nähtaval tavatut värvi püsililled (roosa idamagun, punased ja kollased lupiinid, helmikpöörised ning veel üht-teist hõrgutavat), aga paki tagaküljel on lihtne loetelu: dianthus, delfinium, aconitum, achillea jne. Lupiinidest, helmikpööristest ja moonidest polnud sääl juttugi ning järelikult on sisu ja pilt kaks eri asja. Võtsin kaks kiviktaimlalillede segu, kus sisu kirjeldust üldse polnud. Olgu siis pealegi põrsad kotis, kiviktaimlalilledega vast niiväga mööda ei pane, sest neid mede aias eriti esindatud pole.
Aiakaubamajas oli ka kõike muud värvilist ja kaunist mida oli niisama hää kaeda. Õitsema aetud hüatsindid, nartsissid ja krookused, lisaks veel orhideede pikad lauad.
Aga praegu on taevas hele kuu, külma on 14 kraadi ja nagu polekski vahepeal olnud tunnikest ebakevadet.

No comments:

Post a Comment