Monday, May 17, 2010

Lehtimine

Hästi kummaline aeg - ärkad hommikul ja maailm ei ole enam selline nagu eile. Täna paistab kuidagi palju vähem läbi. Sest õösel on puude otsa tulnud lehed.:)
Tegelikult on puulehed sooja vihma toimel poole suuremaks kasvanud, aga üleöö lehtimise illusiooniks sellest täiesti piisab.
Eile, kui metsas olime, hakkas müristama ja korralikku vihma sadama. Ronisime aurosse varjule, et kui vihm veidi taandub, siis laome koorma peale. Aga ega vihm päris järele ei jäänudki ja me olime märjad nagu vanad koprad kui koju saime. Nii kahju, et lõkke ära kustutas. Püromaanil ikka omad mured.:)
Metsatöö on raske, aga tohutult positiivselt laadiv. Selja taha jääb puhastatud maastik ja õhtul suriseb kontides mõnus väsimus, rääkimata talvepuude turvatunnet tekitavast hunnikust õuel.
Teine sümpaatne asi kevadel on taimevahetus. Tõin suure kimbu kirjut liiliat ja istutasin eile meie nelja liiliavarre juurde. Noh, umbes nagu paruka lappimine, et oleks kohevam. Öine vihm tõstis ka istutatud taimede varred püsti ja nüüd on meil nelja liilia asemel ilus suur liiliapõõsas kullerkuppude kõrval. Mind hämmastas kui vitaalne paljuneja see taim on kui talveks seemnekuprad peale jätta. Peaksin ka hakkama seda viljelema. Maal oli kirju liilia vallutanud terve suure maalapi sellisel moel, et isegi naat hakkas ennast äratõrjutuna tundma. Ei imestagi enam, et ta kasvab mõnel pool lausa vabas looduses. No muidugi poolvari, sest see lill lauspäikest ei talu. Mis võib olla ka põhjuseks, miks ta Kasemetsa aias täiesti välja läks.
Rattamatka kuupäev on paigas ja see toimub 25, 26, 27 juunil Tartu-Valga-Tartu suunal ning peaks kujunema esimesel päeval lausa rahvusvaheliseks, sest 25.06 tahaks ratastega põigata korra ka Läti Valka-sse, enne kui ööbimispaika väntame.
Orhidee avas teise õie ja tema juurevarrele on tõusnud kaks imelikku moodustist. Minu teadmised orhideede anatoomiast on nigelad ja ma ei tea kas need on pojad või arvab ta, et õisi on vähe (2 õievarre otsas paistab lisaks kahele avanenule 11 kellukat tulemas) ja alustab uute õievarte kasvatamist. Huvitav, kas nad ongi sellised või?
Peaks ülakorrusele minema ja natuke orhideeraamatut uurima.

1 comment:

  1. Ma pakuks, et matk toimub siiski 25-27 juuni, (25 juuni on reede)

    ReplyDelete