Thursday, June 3, 2010

Lõikelillepaus

Aed pole just õietu, aga kui peaks olema vajadus kohe täna ühe korraliku sünnipäevabuketi järele, siis tekkib kohe probleem. Käes on "peale tulpe ei õitse 2 nädalat keegi" aeg. Jah, õieilu jagub (kullerkupud, kaunis piimalill, kalju-kuldkilbik, merikann, karvane maran, padjandfloksid, kevadfloks, iminõges `Beacon Silver`, piibeleht, kaljuibeeris ja hiidlaugud), kuid rusikareegel on selline, et lõikelilledeks sobivaid taimi õitseb sellel ajal vähe.
Välja aitaks ehk poeedinartsissi ja hilise topeltnartsissi olemasolu. Kohe hakkab õitsema kobarkivirik, kelle õied on nartsissibuketile ilusaks lisandiks ja kestavad vaasis kaua.
Nädala pärast päästab olukorra juba varane pojeng, kes avab esimesena pöörase suveõitsengu, mis kestab kuni septembrikuuni.
Peenral on praegu väga ilusad jaapani enela värviliste lehtedega kääbus `Goldflame`ja pistoksast tuletatud esialgu veel tuvastamata sordid.

1 comment:

  1. Minu lillekimbu teema jätkub pärast hiliseid tulpe mägijumika ja selle päevaliiliaga, mille sa minult just said, selline klassikalise sinise-oranzi kontrasti peale üles ehitatud kimbud. Suht kohe järgnevad neile neitsikummelid, eriti hea on kimpu panna neid täidisõielisi, need vist ei närtsi kuu ajaga ka ära.

    ReplyDelete