Saturday, October 2, 2010

Päikest kui kulda

Lugesin just eelmise aasta sügise blogisid, kus järgnes üks kaebus teisele. Lõppematu vihma osas, nimelt.
Sel aastal on küll imelised ilmad. Juba üle nädala on kuiv ja päiksene olnud. Mitte et ma eriline meteoroloog oleks, aga aastate võrdlused on huvitavad. Eriti aia osas. Lursslill sai eelmisel aastal õitseda vaid nädalakese jagu. Oktoobri esimesel nädalal viskas 7 kraadi külma ja see võttis aia puhtaks. Vegetatsiooni jätkas vaid sügisaster ja imelikul kombel ei muutunud ka kahkja iirise ilusad lehed siloks.
Täna on operatsioon "Õunamahl" ja homme loodan jõuda valmis rajada aluspinnase niisuguse koleda asja jaoks nagu kompostipeenar. (Õieti tohiks sellisest asjast ainult sosinal rääkida).
Kui pole aega, ruumi ja hobuse kannatust, kuid püsti seisab veel prognoositavalt umbes viis aiakärutäit lillepealseid ning kõik kolm kompostikasti on kurguni täis topitud.
Mida teha?
Kevadel on tarvis mulda uue istutusala jaoks. Alustan selle rajamisega juba nüüd.
Vean osa kivikillustikuga tugevdatud õuest maja taha teerajaks ja panen tekkinud peenrakoha põhja selle aasta lillepealsed ja üldse kogu värske staffi mis veel tulemas on. Suur kompostikast ja plastikkonteiner jäävad kevadeks mulda laagerdama ja kõik mis sealt tuleb, saab peenra katmiseks kasutada. Põhjas võib see kraam siis aeglasemalt laagerdada. Olen selliseid kompostipeenraid ka varem teinud ja asi toimib kenasti.
Aga nüüd algab üks tegus ja imeilus laupäev.:)

No comments:

Post a Comment