Thursday, November 25, 2010

Talv

Õues püsivalt miinus 6,6 ja toas hoolimata kütmisest natuke üle 18 kraadi. Jäle. Veel üks talv tõestamaks, et mina ei ole selle laiuskraadi jaoks sündinud olevus.
Pagana huvitav oleks enda kaugete esivanemate kohta midagi teada saada. Loodan, et geeniuuringud annavad kunagi sellele vastuse. Samas vist asjata lootus. Geene uuritakse pigem sellepärast, et rohkem inimeste jaoks ravumeid toota. Ja et nad ise midagi kasvatada ei saaks, siis keelatakse ravimtaimede kasvatamine ja müümine ära. Vahet pole kas kummel, piparmünt või kanep, paragrahvi alla lähed ikka. :)
(Eurobürokraatia viimane üllitis - piparmündi aias kasvatamine keelatakse ära, edaspidi peab apteegist ostma, sest on ravim)
Ohjah, ma arvan hoopis seda, et eurodirektiive kinnitavatel inimestel pole õrna aimugi mis taim on piparmünt, ega nad mingid botaanikud ei ole.:) Viimast nentis aastaid tagasi ka eesti politsei kui talumehe köiekanepi põllu maatasa tegi. Juhtumist kirjutati toona isegi "Eesti looduses".
Loen hetkel järgmise venelase fäntasyraamatut - Kirill Jeskov, "Viimane sõrmusekandja". Loen ja naeran suure häälega. Tolkieni maailm on täiesti pea peale keeratud. Kõik üllad printsid on võimuahned pätid ja neist kõige hullem neist on Aragorn, kes lubab Eovyni tema venna silme all ilgeimal viisil tappa kui noor kuningas talle trooni ei loovuta jne jne.
Rohani ratsanike kuningat nõiduse kütkeis hoidnud pahelist maokeelset isandat nimetatakse selles raamatus "osavaks diplomaadiks, kes tegi mis suutis". Megairw!:)
Haldjad vägistavad ja tapavad rahulikke elanikke ning nende nooled on mürgitatud, kääbikuteni ei ole ma veel jõudnud. Metsik huumor.

No comments:

Post a Comment