Friday, December 10, 2010

Monika

Ligi paar nädalakest on olnud mõnus, tüüne talv pehmete ilmadega. Pean miinus 5 kraadist külma endalegi ootamatult soojaks ilmaks. Mis teha, aklimatiseerumine.:)
Eile anti tormihoiatus ja kästi varuda vett, soola ja tikke. Lumetorm Monika möllas juba Lõuna-Eestis ja liikus jõudsalt meie poole.
Keegi öösel maja katust ei kangutanud, aga õues oli küll käidud. Lumest lagedaks tehtud tagaõu kuuri ees oli muu lumepinnaga täiesti tasa ja teerajad olematuks tuisanud. Ma ei kujuta ette, mis veel tänavatel toimub. Sellise ilmaga on ikka tohutu hea kui töökoht asub 300 meetri kaugusel kodust. Niipalju ikka sumbata jaksab.:)
Aasta hakkab lõppema. Hetkel lasub me kohal veel MASU tume tiib, kuid järgmisest aastast paistab juba sümpaatset valguskuma.
Eelmise aasta kokkuvõte on samuti kahvatu. Peale kooli lõpetamise erilisi suuremaid saavutusi ei ole. Suvised tööd Pärnamäel olid rasked kuid huvitavad. Naabri aed oli puhtalt pinna ettevalmistamine ja midagi kujundama hakata saab sinna alles sellel kevadel. Oma aia sortimendi suurendamine saja taksoni võrra on vist ainuke meelierutav fakt.:)
Järgmine kevad ja suvi tulevad selle tõttu äärmiselt põnevad.
Milline on uhiuus nartsissipeenar ja kes seal troonivad?
Kas anomaalne pojeng võtab "jalad alla"?
Kas liiliatest ka mõni valge pidama jäi?
Mis värvi on pistokstest pargirooside õied?
Kui vara hakkab õitsema võrkiiris? (Väidetavalt koos lumikellukestega. Ei tahaks nagu uskuda.)
Kas ebajasmiin `Aurea` trepi kõrval hakkab sel aastal õitsema?
Kas teda õnnestub koera eest kaitsta?
Kas kare deutsia elas talve üle?
Aga harilik amorfa?
Kas ebaküdoonia õitseb uuel kohal?
Kas maasikvaarikas (vaarikmaasikas) läks kasvama?
Jne jne.
Täheldasin sel suvel, et ülimalt nauditav on lugeda eelmise talve heietusi kui vastused kõigile küsimustele on juba teada.:)

No comments:

Post a Comment