Friday, March 11, 2011

Sulab

Hommikul visati taevast hoolimatult lobjakat. Päeva jooksul on selgunud, et tegemist oli erilise lund ja jääd sulatava lobjakaga ning tänavad on nüüd lompe täis. Aias olev lumi ei reageerinud. Või on teda nii palju, et enne jaanipäeva ei mõtlegi ära sulada. A milleks? Nojah...
Hortese kodulehekülg nägi internetis välja palju liigirikkam kui müügisaal reaalis. Läksin otsima neid oivalisi valgeid aasia liiliaid, vöötkrookusi, siniseid gladioole, suvist märtsikellukest ja koerahambaid. Mina, lihtsameelne, arvasin, et mis kodukal müügis, see ka päriselt müügis. Tüng. Sest ei olnud.
Tühjalt minema kõndida ka ei tahtnud ja seega stsin ühe hosta (juurestik oli ilus ja elus), viis eri värvi musta südamikuga ja kaks kahvatukollast aasia liiliat ning mugul-askleepjase. Olgu see ka omamoodi eksperiment, et kuidas käituvad liiliad, hosta ja askleepjas kui nad märtsis potti istutada ja juunis avamaale nagu püsikutele kombeks.
Aed on kolinud otsapidi tuppa. Hmh...teoreetiliselt tähendab see seda, et kui Poku peaks tahtma oma mesilastega toas jamada, siis ei oleks mul ilus keelduda.:)

1 comment:

  1. Astilbe, hosta ja mugul-askleepjas olid poole suveni asjade sellisest käigust väga häiritud ja ei saanudki sellel suvel korralikku kasvuhoogu sisse. Märtsi algul potti istutatud liiliad aga kasvasid imekauniks ja tugevaks ning puhkesid õide mai lõpuks. Mõned läksid lõikelilledeks, kuid juuni algul istutasin nii õitega kui õiteta liiliad aeda maha. Eks järgmise suve õitsemine (või mitteõitsemine) näitab kas selline varane kevad toas meeldis neile või mitte.

    ReplyDelete