Tuesday, March 22, 2011

Täiendused kassikeele sõnaraamatule

Käpp pikalt püsti peremehe poole (tõenäoliselt lõikab too liha), käpataldrik või mõlemad laiali sirutatud - Anna liha, anna, anna!
Kass vedeleb täies pikkuses diivanil, põrandal, riiulis...Sa lähed mööda, ta keerab ennast selili, käpad taeva poole, naeratab laialt ja manab näole sigaarmsa ilme - Pliis, tule, tee mulle pai!
Rõdul kükitav kass otsib toas liikuva inimesega aktiivselt silmsidet, muide, ta vaatab üsna ajudesse - Kas sa märkasid mind? Lase mind sisse! (Päris tore on vahel oma näugamile ka pikalt silma vaadata.:)
Kassi pupillid suurenevad mängul ja katavad peaaegu kogu iirise. - Erutusseisund ja jaht. Juhtimise on võtnud üle "seljaaju" ja instinktid muudavad looma eriti tõhusaks tapamasinaks kõigile hiirtele, rottidele ja suurtele ämblikele. Hasartses kaklusmängus peremehe käega on lood teised, sest kass on jätnud tööle ka servakese mõistust ja kuigi käpalöök matsatab tõelise karateka jõu/kiirusega, siis küüsi selles ei ole.
Hoiatushammustus. Näksatakse kergelt ja kiirelt, see tähendab seda, et jäta, kurat, mu hing rahule.
Kiindumushammustus. Kass lakub kätt, võtab sõrme hammaste vahele, hammustab kergelt. Sarnane käitumine on poegade kohtlemisel. Kui emakass neid kasib, siis proovib vahepeal ka hambaga, et kas on ikka piisavalt armas.:)
Põsepai. Kass vaatab sulle pikalt otsa, "lukustab sihtmärgi" ja siis ta rammib valjult nurrudes peaga su nägu. Kui oma ninaluu raginat ei taha kuulata on targem põsk ette keerata, siis ongi põsepai. Armas jõuline soosinguavaldus. Omavahel öeldes on tegemist ka peremehe märgistamisega, sest kassi lõhnanäärmed asuvad kusagil seal põsel või lõual, aga mingit sikulõhna sel "märgil" küll ei ole. Tegelikult pole üldse mingit lõhna. Inimese jaoks. Teiste kasside jaoks lõhnad võibolla küll nagu Härra Tibu isiklik inimene.:)
Põgus tere. - kohtudes panevad tuttavad kassid ninad hetkeks vastamisi. Kui sa oma lemmikuga hästi läbi saad ja kummarduda viitsid, siis ta ütleb sulle ka tere...või vaatab sind sellise näoga, et no siin küll praegast kruvid logisevad. Kassidel tuleb põlglik olemine väga ilmekalt välja.
Fak-fak! - kaks järsku sabalööki ettepoole. Väljendab pettumust, nördimust, frustreeritust.
Üks väikest kasvu süsimust ja temperamentne emakass Satu kasutab kassikeele väljendit, mida ma teistel kassidel kunagi näinud pole. Keset sõjakat mängu tõmbab ta kopsud õhku täis ja puhib raevunult nagu...härg ja see tähendab umbes seda, et ma olen NII vihane ja NII ohtlik, ET...
Soiguva alatooniga hale MÄUUU toasügavuses sihitult uitava kassi suust - mul on nii igav, te olete nii igavad, elu on nii igav, andke mulle püstol...Otsige talle mõni tore tühi pappkast enne kui ta tõepoolest igavuse kätte ära sureb.:)

No comments:

Post a Comment