Saturday, July 2, 2011

Soe laupäev

On soe. Toas pluss 28, õues pluss 25. Päike on juba loojunud, aga paistab, et ka öö tuleb soe. Aed näitab peale ohtraid vihmu ja kuumasid uskumatuid vorme. Midagi nii lopsakat ei ole neil muldadel seni veel võrsunud. Kõik on kuidagi megasuur ja heas vormis. Õnnistatud suvi vist.
Homme tuleb taimevahetusega tõmmu kellukas (Campanula pulla)ja ülehomme iirised. Väga põnev lähitulevik. Millistel iiristel on nimed? Mis värvi nad on? Oeh ja siis veel 1-3 suve kuni nad õitsema hakkavad.:)
Pusklen ühe põõsa nimega. Leidsin Saku Imede Aiast kummalise põõsa mille nime ei teata. Ta on ca 1 m kõrge, ja tal on hallikasrohelised kitsad lehed, ca 0,3 cm laiad ja 3 cm pikad, roosad floksi õit meenutavd õied, mis paiknevad põõsal üksikult ja millel on näsiniint või vahalille õite lõhna meenutav pealetükkiv aroom. Praegu õitseb. Sain teada ainult seda, et ta on sinna jõudnud ühest Läti Botaanikaaiast pistoksana. Olevat varmas juurduma. Panin ka endale pistoksad hakkama. Aga mitte ei anna rahu, mis taimega võiks olla tegu. Kui ta veel õitseb, teen paar pilti ja hakkan siis uuesti jälgi ajama.

1 comment: