Tuesday, August 23, 2011

Augustilõpu kiirrong

Päevad lausa vuhisevad mööda.
Mesi, mesilased, vurr, purgid jne. Tali on tulekul.
Kohe lisandub uus artikkel - siirup, mesilaste talvesööt.
Aias on jahe vaikelu. Sügisheleenium, tuure koguv aniisi-hiidiisop, angervaks-raudrohi, `Helmi Puur`, täies ilus hiina astilbe, sügisene emajuur, hääbuvad liatrised, lillhernes, viimased päevaliiliate õied ja mõni hilisem hosta. Äädikapuu all õitseb tasakesi imelise õiega kõreliilia nagu mõni eksootiline orhidee. Maastikul on hinda läinud värviliste lehtedega taimed - säravkollane `Sun Power`, helmikpöörised ja `Orange Marmalade`. Esimesi õisi avab särav päevakübar. Must mumm ja kollased keelõied, nii lihtne ja ilus. Madalad astrid ei ole veel õitsema hakanud - iga aasta see vana jama, et kas üldse jõutakse õisi avada selle meie sigalühikese suve jooksul.
Ja üks tore avastus - meie viinapuu nimi on `Sukribe` ja ta on maastikul kasvatatavatest üks parimaid. Selles mõttes, et vintske, haiguskindel ja hoolimata meie sitast kliimast nõus ka marju andma.
Nägin eile, milline taimeparadiis võib olla ühel vana lauda asemel. Oeh!
Puhas kõdusõnnik ja tuule eest kaitsvad kivimüürid. Viin sinna täna ühe viinamarjavõsu, lihtsalt huvi pärast...näis, mis saagid selle koha pealt võiks välja võluda.:)
Verandal pakutakse täna kohvi kõrvale jälle ühte väikest verist vaatepilti....mis oleks siis komplekt soolikatest ja vaikesest nööpsilmakestega molukesest. Hmh...ja kui ma hästi järele mõtlen, siis meenub mulle tõesti, et millegiga loobiti öösel vastu akent. Eeehh, Härra Tibu, on Teil alles harrastused.:)

No comments:

Post a Comment