Sunday, December 18, 2011

Vihmane, soe.

Käisin pimedal verandal ilma nuusutamas. Temperatuur pluss kolm, metsa niiske mühin, puudelt ja katustelt langevate vihmapiiskade ksülofon, märja kuluheina lõhn miinus kaks kassi, kes koos minuga samuti sooja detsembrit kaifivad ja igal võimalusel nelja seina vahelt õue volksavad...Et varsti jälle tagasi olla, sest tuuled on õelad ja vabadus vabaduseks, kuid magada on toas parem.
Kangesti kisub kangastelgede juurde, kuid aega ei ole. Proovin siis jupikaupa, et tunnike siit ja teine sealt. Suve jooksul on palju huvitavat materjali kogunenud, mis kõik katsetamist ootavad. Töömahukatest tellimustest olen ära vingerdanud, kuid kahest villasest kaltsukast ei suutnud ära öelda, oli endal ka väga huvitav teha. Täiesti äraproovimata ja sümpaatne materjal. Võiks öelda, et lausa luksuslik...pehmed elastsed meriinoribad vaheldumas ausa villase, mohääri, kashmiiri ja angooraga. Tuli mõnus kerge ja vetruv tekstiil. Muidugi võtab niisuguse koguse väärtmaterjali laekumine paar aastat aega, sest kõiki värve ju kokku ka ei summi. Hallid, kollased, beezid, must, valge said ühte virna ja punased teise. Hmh...kummaline, paistab, et siniseid ja rohelisi (külmades toonides) villaseid esemeid nagu üldse ei esineks. :)
Toaküpress on aastaga ligi 10 cm pikemaks kasvanud ja kui ta kummuti peale tõsta, siis peaks saama kuuseks maskeerida küll. Liiatigi on selle aasta pühad nii argipäeva vahele litsutud, et ei erine tavalisest nädalavahetusest.
Ludiisia tahab vastupidiselt teistele orhideedele täiesti ühemõtteliselt kasvada mullas.
Vähese mullaga segatud orhideesegus tundis ta ennast terve suve suhteliselt nigelalt. Sügisel istutasin ta komposti. See mõjus positiivselt ja üksteise järel hakkas lihakatest vartest õiekobaraid sirutuma. Praegu on kaks avanenud ja kolm ootab järge.
Kattleya keiki läks kasvama, samuti ka väärisdendroobiumi oma. Orhideed on oivalised.:)

No comments:

Post a Comment