Monday, March 5, 2012

Päikest kui kulda

Öösel kuuvalgel miinus 13, päeval päikse käes pluss kaheksa. Käes on esimene lumesulamise nädal tervest lumesulamise projektist.:) Päike kütab päeval, pakane tahendab öösel ja suured lumevirnad teede ääres on poolenisti juba tühjaks sulanud. Väga, väga, VÄGA sümpaatne.:)
Horteses oli suur orhideede väljapanek. Minu üllatuseks lõhnavad ka Cambriad (puhta roheline!). Oli erinevaid - mõne lõhn oli lillesem, mõne aroomi oleks justnagu musta pipraga tembitud. Nõnda palju nii hulgatahulist ilu kaeda oli äärmiselt kosutav. Samas hakkas väga huvitama, et mis ka Hansaplantis uut-põnevat olla võiks.:)
Seemned olid Horteses paigutatud sääraselt, et püsikud ja üheaastased puha segamini, no kellel on aega seal kirevate seemnepakkide vahel pikalt näpuga järge ajada? Märkasin teiste hulgas Tiibeti priimulat (ohhoo!:), mis ei ole taimepoodide kesises püsikuseemnete galeriis just tavaline leid. Muud põnevat ei tuvastanud, sest põhiline Aasia liiliate värvigamma on aias olemas, trompetliiliaid ka piisavalt ja muid püsikuid praegu osta pole eriti terve mõte. Kiikasin küll korra oranzi iirise poole, aga kui meenutasin märtsis ostetud, potti pandud ja väga hoitud, kuid sellest hoolimata terve suve põdenud hostat, astilbet ja mugul-askleepjast, siis kadus isu ära. Püsikutele ei paistnud säärane solgutamine absoluutselt meeldivat.
Kodust startisin täna suhteliselt pimedas, kuid tööle jõudsin juba valges.

No comments:

Post a Comment