Tuesday, April 10, 2012

Kevade kolmas tulemine

Nüüd on ta kohal. Eile avanes aias esimene sinililleõis ja mummid tõid kusagilt juba õietolmu. Päike kuldas tagaaia nii üle, et rõdul oleks võinud juba piknikku pidada. Kahe maja vaheline ala saab mõõdetud osa päikest ja seepärast oli siin veel lund, samuti kuuskede juures. Loodetavasti on täna plats puhas, sest sooja lubatakse igaks päevaks rohkem.
Täna hommikul miinus 2,5.
Viali priimula ja tshillipipar on tärganud. Potitasin eile (laboris pestud graniitkruusale:) ka liilia `African Queen`. Eelmise aasta potiliiliad olid nii imelised, et no üks kevadsuvine liilia peab ju inimesel ometi olema.:)
Ja see sort on selline, et teda pole kunagi palju. (kui talv oli armuline, peaks üks või kaks sibulat ka aias olemas olema).
Uurisin postimüügi taimekataloogi ja sain aru, et seal ollakse ühed parajad jõmikad. Esiteks on taimevalik selline, mis kõlbaks hoopis Suur-Britanniasse või Prantsusmaale ja teiseks, tüngameistreid ma ei kannata. Nemad pakuvad iiriseid. Haha! Googlest oli võetud kõige mustemast mustema iirise foto, punasemast punasema iirise foto ja oranzimast oranzi iirise foto, lisatud neile ebareaalset värvi sinine ja normaalset värvi viies iiris. Oi, selliseid tahaks ju isegi selle ülemääraselt kalli hinna eest!
Erkoranz või süsimust iiris, no kuulge, ah!!!:)
Googles natuke ringi vaadates selgus, et sellise nimega iirised näevad reaalis ja retusheerimata ikka väga teist värvi välja.:) Öömust osutus väga tumepunaseks (sarnaseid on aias juba kolm sorti), oranz tumekollaseks (ka olemas), punane poole vähem värvikamaks kui reklaamfotol (olemas kaks sarnast) ja kannikesesinine oli reaalis lihtsalt helelilla, mis on üsna levinud värv. Nii, et hullu hinna eest saad postipakiga viis suhteliselt tavalist iirist ja kõik on kena. Loomulikult ei ole iirise õis mitte kunagi tavaline, kuid uba on selles, et väljareklaamitud sort IMELINE asemel ei tohiks pakis olla sort TAVALINE.
See on umbes nagu tavalise sinilille müümine sirelililla pähe.

No comments:

Post a Comment