Thursday, May 17, 2012

Rituaal

Varem või hiljem hakkab ka kõige hullemates boheemides igritsema väike igatsus korrapära järele. Saagem tuttavaks, see ongi Rituaal. Rituaal on esimene hommikune sigaret, kohvihetk linnulaulust rõkkavas varahommikus või laulujorin dushi all. Rituaal võib olla misiganes...harjunud teekond mööda kindlaid tänavaid, tuttav orav linnapargis või muedzini kaeblik hüüd üle hommikumaise leitsaku. Rituaal poeb meie argipäeva märkamatult, ta on väike, kuid ometi nii neetult vajalik selleks, et kogu kaadervärk stressivabalt nädala lõpuni välja logistaks.
Vahel on enda kulgemistel tore tabada ka mõni teine rituaalisõltlane. Otse teolt.:)
Sõidan tööle ilgelt vara. Siis on hea rahulik, peale minu on tänavail vaid üks auto...vahel kaks. Maanteel on vastassuunavööndis üks pikendusrada, kus kohtan igal hommikul seismas valget kaubikut. Juht on rooli taga lõõgastunud poosis, teeb suitsu, rüüpab tassist ja alati on parempoolne suunatuli vilkuma jäetud. See on tema rituaal. Issand ise teab kust ta tuleb või kuhu ta läheb, aga igal hommikul seisab see masin seal nagu humoorikas kuubik, parem suunatuli vilkumas. Me oleme edasi sõites arendanud pööraseid teooriaid kuidas mees on põgenenud uniste röökivate laste karja ja sapise naise eest sooritama oma Rituaali, et olla see seitse minutit rahus ja vaikuses koos iseenda, kohvi ja sigaretiga, et siis edasi minna tööle. Või tuleb ta hoopis öisest vahetusest ja auto on ta ainus kodu ning mees ostab tanklast võileibu ja kohvi ning einestab, enne kui metsa magama sõidab võimisiganes. :)
Üks mu enda lemmikrituaalidest on vähemalt kord päevas minna aeda kondama ja uurida kuidas kellelgi läheb ja mida uut kasvanud ja kes õide puhkenud. Ei miskit erilist - kõigest tüüpilise aiahooliku tunnused.:)

No comments:

Post a Comment