Friday, May 25, 2012

Teiste aiad on huvitavad.

Täiesti absoluutselt BLING! päev koos absoluutselt BLING! botaanikaaia külastusega, kust ma maandusin kodus kahe kasti taimedega, natuke mullase rinnaesise ja muhelusega, mida on raske näolt koristada. Ei osanud ealeski arvata, et üks eraaed võib olla nii taimemahukas, nii liigirikas ja nii mitmekesiste istutusmaastikega. Oli ka igavesti meeldejäävaid esmakohtumisi nagu näiteks nõtke õievarrega hõõguvpunane priimula, linalehise tulbi kroonlehtede uskumatu värv, litterheina vastupandamatu välisdisain, tundmatut tõugu leviisia fuksiaroosa ja luudpõõsa luksuslik kuldkollane õiekasukas. Lisaks kõik need seninägematud veel mitte õitsejad, alles tärkajad ja juba ära õitsenud imelised. Selle aia umbrohigi oli huvitav ja koosnes oma areaalist plehku pannud kukeharjadest, kummalistest kurerehadest, kannikestest, vene ussikeelest ja ülimalt isuäratavatest akakapsastest. Väga, väga, väga palju tööd, mis on saanud niisuguse oivalise aia näol nähtavaks ja tajutavaks.
Olen tänulik Teejuhile, kes meid sinna viis ja pärast koju tõi, ning Perenaisele, kes selle aia rajanud ning võttis aega meile ka oma hoolealuseid tutvustada. Ausõna, koolilapse tunne oli vahepeal,  ei tundnud ju akantust ära.  Aga see polnud loomulikult tavaline akantus.:)
Ohjah. Midagi pole öelda, Tees "Teiste aiad on huvitavad" peab 100 prossa paika, kuid täna ma lisaksin sinna juurde "ja mõned eriti.":)



1 comment:

  1. Mmmm...selliseid aedu tahaks ikka ja jälle külastada. Ainult see kaasahamsterdamine on hirmkahjulik, aga kuidagi ju ilma ei suuda :). Mul endal veel neli kasti istutamata, täna peab asjaga ühele poole saama. Eesmärk pühitseb abinõu :)

    ReplyDelete