Saturday, September 15, 2012

Võhma Juurikas

Võhma Juurikas oli väike, väärikas ja kenasti korraldatud üritus. Kodukootud kohvik, porgandinäitus, daalianäitus, sõnaosav konferansjee, laadatrall, õnneloos, pakuti kohalikke singi- ja juustutooteid...
Taimemüügiplatsil võis kohata vähelevinud sorte-liike ja huvitava kauba pakkujaid. Isegi Tartu Botaanikaaed osales, kohal olid vanameistrid...Kuigi...hmh...oleksime pidanud vist kohe rongi pealt Botaanikaaia väljapaneku juurde minema, sest seal paistis olevat olnud huvitavaid priimulaid ja muud põnevat, mis tõenäoliselt haihtusid letilt nagu mullune lumi. Oli võimalus pärast vesise suuga ainult pilte vaadata, millest me ilma jäime.


Aga muidu kauplesime mõnuga, käisime "kesklinnas" turisti tegemas, vahetasime laadaplatsil sibulaid, kauplesime jälle ja et rongini veel aega oli, traalisime ka kohaliku kirbuka läbi. Mulle jäi seal paari euro eest näppu kolm hallist marmorist teeküünla alust ja moribana vaas mis olid hetkel  just "täielikust õnnest puudu".
Taimi sai ka mõni koju toodud. Kõigepealt muidugi tellitud asjad, siis peenemate lillesibulate letist koerahambad, preeriaküünlad ja muidugi Lepiku-Mardi helmikpöörised. Lihtsalt EI OLE VÕIMALIK mööda minna kui kastis on sellised nimed nagu `Silver Indian`, `Hollywood`, `Ginger Ale` ja `Miracle`. Ma ju tean milliseks nad lähevad kui puhmikud suureks kasvavad. Nii palju kauneid värve!:)
Juba rongijaama poole kulgedes leidsin leiukastist ühe pisikese martagonliilia poja, valge. No kuidas sa jätad sellise maha?:)




No comments:

Post a Comment