Friday, February 22, 2013

Mõtlik reede

Miinus 8,6, tuuletu, Pühadeeelne ülespuffitud meeleolu meediakanalites, aga pole, pole seda õiget tunnet mis peaks minaisikut, kui korralikku kodanikku, sellisel päeval valdama. Pigem teeb see paks pühadejutt sarkastiliseks.
 Just äsja on riik ajanud käe sügavale mu taskusse (jälle!) ja osavate sahkermahker vangerduste tulemusena maksab korralik kodanik nüüd Eesti Energiale eiteamille eest (mida ma saan 60 eurose võrguhoolduse pluss maksud eest kuus?) endiselt sama suure summa kui varem elektri eest maksis ja maksab mingile teisele firmale veel elektri eest ka. See ei meeldi mulle.
Ja on veel palju asju mis mulle viimasel ajal meie riigis ei meeldi. Tähendab...see kõik (väikesed palgad, pidev inflatsioon, korruptsioon, parteide nääklused, ohtrad kõrged maksud) on olemas olnud juba kõik need aastad noore Vabariigi algusest peale, kuid nüüd on asjad kuidagi eriti tuntavalt võssa keeranud. 
See meie riik sellisel kujul ei ole küll asi, mille üle uhkust peaks tundma.

21 comments:

  1. Me ei taha väga palju asju, aga kes sest eriti hoolib.
    Siiri Sisask on inimesi üles kutsunud kodanikuallumatusele ja teeb ettepaneku kõigile jätta võrgutasud maksmata. Üksi seda teha ei ega või, aga kõik koostegutsemine annaks ikkagi väga tõsise signaali, et inimeste kannatusega lõputult mängida ei saa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eesti inimene on pikaldane ja kannatlik, kuid lõputult nöökida ei saa ja siis läheb rahvas liikvele. Jumal hoidku mingi pronksiöö eest, kuid läbimõeldud protesti poolt olen ka mina.

      Delete
  2. See võrdlus on võibolla natuke räige, aga mulle paistab riigi/valitsuse suhtumine oma rahvasse nagu Toompealt suure kaarega alla kusemisena. Aeg-ajalt tunned, kuidas kuum juga jälle kraevahele voolab. Isegi fooliummüts ei aita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, kuidagi liiga palju peesse peeratud projekte alates Eesti Energia poolt Ameerika õlivaesesse põlevkivisse maetud riigirahadest ja lõpetades meie kallilt kinni makstud soome tankisti poolt põhja lastud lennufirmaga. Eks muidugi tõstame makse.:)

      Delete
  3. Ma olen küll väga rahul ja õnnelik sellega, et meil on oma riik. Mitte nõukogude vabariik või mingi ringkond tont teab kus. Oma keel ja kultuur. Aga sellega, mismoodi poliitikud viimasel ajal inimestega käituvad, seejuures end asendamatuteks pidades, ületab minugi taluvuse piiri.
    Kes seda ütleski, et kõik surnuaiad on täis inimesi, kes pidasid end asendamatuteks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõlaks nagu M. Twain...:)
      Oma keel ja kultuur kestavad seni kuni on selle elushoidjaid ja edasiviijaid...meie rahvaarv kahaneb püsivas joones. Huvitav, milline on kriitiline piir, et riik saaks püsti püsida ja toimida. Mõistlikult, mitte nõnda laristades nagu praegu.

      Delete
  4. Thela, kas Sa arvad, et ma ei taha oma riiki? Olen elanud ka selles eelmises ja ei tahaks aega sugugi tagasi pöörata. Keegi ei räägi ju riigist, vaid just sest pundist, keda enam isegi poliitikuteks pidada ei saa. Eks meil ole palju asju ka väga hästi võrreldes isegi paljude vanade kultuurriikidega, aga hoolimatust, valet ja ülbust on siiski juba liiga palju.

    ReplyDelete
  5. Õige jutt! Tunned, nagu oleks mingi lollike kes mitte millegist aru ei saa.Ja nemad ainult irvitavad su üle, et mis teha kui sa nii loll oled.

    ReplyDelete
  6. Tähendab...see kõik (väikesed palgad, pidev inflatsioon, korruptsioon, parteide nääklused, ohtrad kõrged maksud) on olemas olnud juba kõik need aastad noore Vabariigi algusest peale, kuid nüüd on asjad kuidagi eriti tuntavalt võssa keeranud.
    ----
    tean küll et emotsiooni vastu loogikaga ei saa, aga ikka proovin :)

    1) palgad. c'mon miks keegi ei taha enam mäletada mis palgad olid 20 astat tagasi? 150 krooni, see on siis ca 10 euri vahetati 1992 rahavahetusega KOGU ELU säästude eest?
    kuuluda ca 200 riigi hulgas umbes 30 parima palga saajate hulka? euroopa liidu sees võibolla pisut alla keskmise, euroopa kui maailmajao sees (kus sng ja eks-jugo riigid ka sees) siis kindlalt üle keskmise. ukraina, venemaa, türgi jne sajad miljonid inimesed euroopas elavad aineliselt palju vaesemalt kui meie.

    aga ei, muidugi on vaja kurta väikeste palkade üle.

    2) inflatsioon. kust inimesed võtavad selle teema. jah, mõni toiduaine on kallimaks läinud. aga jällegi see pole ainult eestis, sama asi igal pool maailmas. hiinas, indoneesias jne, toiduainete hinnad on tõusnud üleüldiselt. samas oluline komponent - eluase. väike võrdlus - siinsamas euroopas, ungaris - inimesed võtsid 10 aastat tagasi eluaseme laenu šveitsi frangis (nagu meie eurodes) tagasi maksid forintides.
    tulemus - 10 aastat järjest laenu maksnuna laenusumma šveitsi frangis ikka täpselt sama suur kui 10 aastat tagasi - forint on CHF suhtes lihtsalt nii palju kukkunud. 10 aastat maksta nagu surnud hobust, kuidas see teile meeldiks? poolas pmst sama asi, küll veidi väiksemas proportsioonis.
    elektri hind (kõik kokku) 3-toalises korteris tõusis 32€ pealt 34€ peale (koos kõigi võrgutasude elektribörsihinna tõusudega). poleks ilmselt tähelegi pannud kui seda tsirkust selle teema ümber nii palju poleks olnud. kahtlustan et riigikogu ja ajakirjanike palga jm kulud ületavad pikalt seda summat, mis inimesed elektri eest jaanuari eest detsembriga võrreldes rohkem elektri eest maksid.

    3) korruptsioon. ei saa jälle aru mille üle kurvastatakse. tallinnas saadakse järjest legendaarseid tüüpe kätte, igasugu songissepad, parbused elmarsepad jne. meikar puhastas natuke õhku, pentust kiusatakse (asja eest ma arvan), ilmselt küll kaasust ei tule aga minu arust on see vaid hea et neist räägitakse ja pole enam nii lihtne neid skeeme teostada?

    4) parteide nääklused. ehh, inimesed pole vist iial briti parlamendi istungeid otse eetris vaadanud ;) päris löömaks ka pole justkui läinud nagu mitmel pool ida-euroopas või itaalias või kreekas... pole küll päris soome tase, ja kardetavasti ka põhjamaade oma mitte, aga mumeelest me kuskil top-10sse tsiviliseerituselt võiksime mahtuda küll :)

    5) ohtrad kõrged maksud. no palun. legendid rootsis ja astrid lindgreni 102% maksumäärast või depardieu 75% tunduvad kellegile kuidagi etemad? keskmine soomlane maksab protsentuaalselt rohkem makse kui eestlane. alles jooksis uudisnupp kus soome ettevõtjad soovitasid soome parlamendil kaaluda eesti maksumudelit... vist ikka ei ole päris valesti tehtud neid asju? see ei ole mingi haip või propaganda, reaalselt päris palju soome firmasid on kolinud viimase 2-3 aasta jooksul oma peakontoreid/raamatupidamist tallinasse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1) Äri. Selle nimi on röövkapitalism. Teenida 150 % kasumit, jumala eest mitte investeerida, maksta töötajatele miinimumpalka ja rikastuda...kiiremini saab rikastuda kui võtta võimalikult palju võlgu, minna osavalt pankrotti ja alustada äriga puhtalt lehelt. Meie seadused on jätnud selliseks tegevuseks mitmeid mulke. Teatakse, et tegi, aga tõestatagu, palun. Kavalam küsimus on, kes teeb sellised mulgulised seadused ja miks neid korduma kippuvate skeemide ilmnemisel ära pole muudetud?
      Palgad...kuskilt peab ju ka see lihtinimene elatist teenima. Asub tööle, teenib firmale kasumit, aga firma seda töölisega küll ei jaga. Palk ka ei tõuse. Mitte kunagi. Palganumbrit saab lihtinimene suurendada vaid uude töökohta minnes.
      Töötu saad olla vahepeal oma kulul, sest riik töötukindlustust ei maksa. Palgatõus on selline müstiline asi, et kogu aeg see keskmine nagu tõuseks, aga mina küll kedagi ei tunne, kellel see ka reaalselt juhtunud oleks.
      2) inflatsioon
      Ärgu tuldagu mulle rääkima võrdlusest pehme kliimaga maade elatustasemega või üldse. Meil on teinekord kuus kuud lumi maas, majad peavad olema soojustatud, külmakindlad, küttesüsteemidega. Ehitus on põhjamaades kallis. Ka elamine on tänu kliimavöötmele kallim. Türklane ei maksa kunagi selliseid küttekulusid, ei vaja talvist eelarvet lumekoristuseks ega talverehve ning kasukadki ainult kekutamiseks.
      3) korruptsioon)
      Seda on kahte liiki. Üks on varjatud ja teine avalik. Varjatud on vaikselt ja alati igal pool olemas olnud. Kui avalik korruptsioon hakkab liiga näha olema nagu meil praegu, siis on perse majas.
      4) Maksud.
      Meie maksud on hiilivad. Palgast võetakse konkreetsed protsendid, kuid lisaks sellele maksad igal sammul: käibemaksu, bensiiniaktsiisi, alkoholiaktsiisi, maksad taastuvenergia tasu, võrguhooldust, kui maja renoveerid, siis maksad lammutustasu, ehitusloa eest ja veel väga paljude asjade eest ja ma pole majandusteadlane, et võrrelda Rootsi või Soomega kuidas või kuipalju rootsid või sommid rohkem plekivad kuid nende elatustase võimaldab neil järelejäänud palgaraha eest vaevata reisimas käia, eesti keskmine inimene aga peab valima kas autoremont või hambaarst, sest mõlemat korraga ei saa. Jeerum, mingisugusegi auto olemasolu vihjab lausa ju heaolule meie mõistes. Peame normaalseks, aga see ei ole normaalne. Kui see oleks ok, siis miks me mehed Soomes tööl käivad?

      Delete
    2. 1) bahh.
      PÄRISELT ka tead mõnda äri kus teenitakse 150% kasumit (käibelt siis vist kui õigesti aru sain).
      ma mõtlen mõnda tõsist äri mitte mõnda skämmi kus lihtsalt inimesi petetakse (põhiliselt siis ehitus jms)
      ma millegipärast küll ei usu et mõni firma mis 10 või 20 aastat pidevalt tegutsenud saaks ligilähedaltki sarnaseid kasuminumbreid.
      see et 10 tuhandest ärist võibolla 10-20 sullerit seas, ja ajalehed selle suureks puhuvad, on ühest küljest küll hea aga samas moonutab tugevalt reaalset pilti. regulaarselt avalike (ja mitte nii avalike) ettevõtete aastaaruandeid lugedes küll kuskilt otsast 150% kasuminumbreid paistagi ei ole. kust see arv võetud sai, kui eesti majanduse üldine näitaja - on minu jaoks täielik müstika.

      seadused & mulgud.
      inimkeeleline loogika kahjuks ei ole päris puhas matemaatiline loogika ja paratamatult seda ei saagi nii kirja panna et kuskile mingeid mulke üldse ei jääks. kui nüüd kujutada ette et kkirjutame seaduse 10 korda mahukamaks ja täpsemaks, siis mis sellest muutuks? mulkude leidmine muutuks vaid keerulisemaks, aga keegi ei viitsiks enam seadusi lugeda... mittejuristina ma iga kell eelistaks seadusi millest ma ka ise aru saaks ilma eiala spetsiga nõu pidamata.
      usa mudel kus iga väiksema asja peale sul peab olema oma isiklik jurist, oma isiklik maksudeklari täitja (ka otsapidi jurist) jne jne.... seda jama küll ei tahaks. pigem võiks eesti inimeste moraal paraneda :)

      palgasaajad ja ettevõtjad
      tuleb aru saada et ettevõtja on see kes võtab alati suuremad riskid kui palgasaaja.
      ja loomulikult tahab ta selle eest suuremat tasu kui palgasaaja.
      meil siin aga miskipärast veel laialt levinud nõukaaegne arusaam et ettevõtja on juba kuidagi oma olemuselt paha, ja kui juba korra pankroti läbi teiknud siis tuleks üldse maha kanda. ja kõik pankurid võiks peaaegu kohe ilma kohtuda vangi panna ;)
      reaalselt aga - eestile on vaja nii ettevõtjaid kui pankureid täpselt samamoodi nagu ka arste, insenere, ehitajaid ja kõike muudki. tuleb aru saada et kui ei ole ettevõtjaid st keegi ei julge oma ettevõtet teha (sest ettevõtja maine on lihtsalt nii kehv - kusjuures sageli põhjendamatult!), siis on ja jääbki töötus suureks. ega riik ei jõua ega saa ju kõigile tööd pakkuda.

      palga osas - ma olen küll pea iga aasta arenguvestluse käigus palka juurde küsinud ja saanud ka. erandiks muidugi mõned masuaastad kus kärbiti kõigil 12%, ja siis seisis mitu aastat paigal. Kui ei küsi siis ei saa muidugi ka. Samas selle eelduseks on ka see et teed oma tööd kuidagi paremini, efektiivsemalt, kasumlikumalt jne - kui suudad selle oma tööandjale ära põhjendada/näidata siis miks peaks tööandja palgatõusust keelduma.

      Delete
    3. 2) inflatsioon või tegelikult elamise kulud
      jah meil siin on talv.
      mujal on teised klimaatilised teemad. üleujutused (hiljuti kreeka, itaalia, new york), maavärinad, tsunamid (jaapan kasvõi) ulatuslikud põlengud (hispaania) vulkaanipursked (etna), või siis hijutised lumesajud keskuroopas kus lennuväljad kinni, transport ei liigu, 80-autolised ahelavariid jne jne.
      pikalt üle pole kreekast on mäed. kas arvad et näiteks vee, elektri ja sideliine on mägedesse kuidagi lihtne ja odav vedada? või teid ehitada mägedesse? või näiteks mägede külgedel põldu pidada, siin eestis kasutusel olevate traktoritega seda teha vaevalt saab. nii et ei ole need asjad ni päris ühte väravasse midagi.

      3) jään endiselt eriarvamusele.
      kui mingid skandaalid välja tulevad siis on see mingis mõttes enesepuhastumine, organism (antud juhul siis eesti) saaab sellest ehk veidi tervemaks ja puhtamaks. tervenemine on positiivne asi, ehkki teeb valu ja on paha olla.

      4) miks sa arvad et meie inimeste soome tööleminek on kuidagi eriline? 50-60ndatel oli päris tavaline et väga palju soomlasi käis rootsis tööl. täna rootsis on probleem et rootslased käivad norras tööl. türklased saksamaal, filipiinlased ja indoneeslased singapuris, põhja-aafrika prantsusmaal ja itaalias jne. see mis täna vahemerel toimib on kordades hullem kui siin meie tallinna-helsinki vahel sõitval laeval.
      alles tuli uudis - brüsselis 2012 kõige rohkem lastele pandud nimi on - mohamed! euroopa pealinn, eksole.
      inimesed ikka otsivad endale kergemat elu, suuremat palk, paremaid sotsiaalhüvesid, kas see on kuidagi ebanormaalne?

      võibolla tasub mõelda mis on see mis teeb inimesed ja riigid rikkaks. kas need on maksud (ehk raha ümberjagamine, olgu suuremas või väiksemas mahus, proportsionaalselt või mitte) või see et inimesed on targad ja ettevõtlikud ja loovad uusi väärtusi...

      Delete
    4. Põhiline viga on meie riigi nooruses. Iga segase aja tulemusena tõuseb praht pinnale. Palju selgimiseks aega kulub...ei tea. Praegu napib meil kõvasti eetikast. Ametiau,hoolivus, mehesõna ja muud sellised asjad on tihtipeale pelgalt sõnad nii igapäevaelus kui poliitikas.
      Tahad konkreetset näidet? Aga palun. Ehitusfirmat palgates peetakse normaalseks, et palkame ka ehitusjärelvalve...ja igaks juhuks on veel ehitusplatsil veel "oma mees" kes valvab mõlemat. Ja see on nii kuradi normaalne! Ilma ehitusjärelvalveta oled ise süüdi, et noh loll olid või nii. Tegelikult oleks loogiline, et praaki kokku keeranud firma või meister saab seda teha ainult ühe korra ja turul püsimise huvides väldib tegija iga hinna eest praagi tootmist. Petturist ärimees peaks olema ärist igaveseks kõrvaldatud. Eetikast hakkab kõik pihta. Miks meil on teisiti? Samas...mis pagana tulemusi meil olekski oodata kui riigimehed on juhuslikud ja ametikohti jagatakse teenete eest parteile. Muudel elualadel on meil ametiõpe - too jutuks olnud pottsepp õpib, lasteaednik õpib, autojuhilube ei saa niisama, aga riiki juhtima pääseb soodsate asjaolude kokkusattumuse tõttu iga kloun, laulja või teivashüppaja. See ei peaks nii olema. Ja nüüd me jõudsimegi valimisseaduse juurde välja. :)

      Delete
    5. Suured kasumid liiguvad naftaäris, panganduses, ehituses. Jah, tean ka konkreetseid.
      Töötasust rääkides...ka mina ei tööta oma õpitud erialal ja põhjuseks on just see, et ametlik pakutud palk paneb muigama. Muidugi ei suuda ma hoiduda vahel ühte või teist eraviisilist tööotsa vastu võtmast kui on huvitava objektiga tegemist ja riigitöö kõrvalt auru üle jääb. Oma praeguse riigitööga olen rahul, palk pole suur, kuid töö on huvitav, konti ei murra ja firma suhtub töötajatesse väga hoolivalt. Üsna haruldane nähtus praegusel tööturul.:)

      Delete
    6. naftaäri eestis, hehee :D
      see pole ju äri klassikalises mõttes, see on vene rikkurite rahakantimine turvalisse lääne-euroopasse.
      muidugi pudeneb ja mitte vähe kohalikele vahendajatele-tankistidele.

      pangandus.
      kasumi suurus on üks asi, teine asi mille pealt see teenitud on.

      võtan täiesti huupi lahti näiteks swedpanga viimase kvartaliaruande (jah nad on kõigile lugemiseks väljas) ja üritan nuputada mis matemaatiliste tehetega saadakse see müstiline 150% kasumit, või on nii et kui lauses sisaldub miljon eurot, siis emotsionaalne laine lööb pea kohal kokku ja kogu mõistus kaob :)

      swedpanga lehel 2 minutit surfamist:
      https://www.swedbank.ee/static/pdf/about/finance/reports/Q312_est.pdf
      2012 aastaaruanded pole valmis veel, võtan viimase olemasoleva, st 3 kvartali:
      3. kvartali kasum 51 miljonit €, varade koguväärtus 8845 miljonit eurot.

      kui unustad ära emotsionaalsed miljonid, ja taandad selle näiteks hamburgeriputka mõõtkavasse (jagame arvud 100 000ga)
      8 845 000 000 :100 000 = 88 000
      51 000 000 : 100 000 = 510
      siis 88 tuhandese putka kvartali puhaskasum 510€, st 170€ kuus - kas see ikka veel tunduks sulle kuidagi liiga suur?

      ehk, ei maksa lasta ennast hüpnotiseerida suurtest arvudest, võtame asju ikka edasi talupojamõistusega :)

      Delete
  7. ja veel.

    EE ja EA.

    natuke meeldutuletust. 2004 aastal (vist) lasti viimane EA eestlasest juht Erki Urva lahti põhjusel et... teenis väidatavalt liiga väikest kasumit! Kui nüüd selle mehe kätte saaks selle sellele otsusele alla kirjutas :)

    aga üldiselt - eelistanuksin iga kell taskila ponnistusi ehitada üles lennufirma millel on lennukeid ja sihtkohti ja anda talle selleks ka 3 aastat aega, selmet poole aasta pealt kus asjad alles sisse töötamisel mehele kinga anda. ja võtta asemele veel kallim rootslane kelle nägemus on piirduda 6 lennukiga ja 4 sihtkohaga.

    natuke laiemalt transpordist üldse. eesti on logistiliselt euroopa suhtes päris lollis kohas. laevad käivad ainult rootsi/soome, lennuühendusi on minimaalselt, raudteed sisuliselt pole üldse, bussiga kuhugi euroopasse füüsiliselt ära ei sõida.
    midagi ei ole teha, tuleb leida raha transpordi jaoks, lihtsalt kasvõi selleks et mitte päris ära kolkastuda.
    rail baltika on hädavajalik kui õhk. saaremaa sild, tallinn-tartu 4-realine maantee - iga kell eelistan 7% riigivõla asemel 13% riigivõlga et kõik need nimetatud asjad maksimaalselt kiiresti valmis ehitada!
    terve euroopa on omale taristu nii välja ehitanud ja naudib seda, meie 20 aastaga oleme ainult mune süganud. normaaalne toimiv transport tähendab äri, tähendab turismi jne. ta toob kaudselt tagasi oluliselt rohkem kui riigi/maksumaksja rahadest sellele kulutatakse. pikas perspektiivis tasub asi end ära.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nõus. Väljaarvatud Taskila moment. Meil on ka omamaiseid tarkpäid, kes meie olusid ja võimalusi paremini tunnevad kui sissetoodud ülemus. Samas...vussikeeratud asja eest peaks võtma vastutusele, mitte et makstakse lahkumistasu veel pealegi. Riik on nagu leibkond, ainult natuke suurem. Võtad kodus pottsepa tööle, on käpard pottsepp ja ehitab sulle ahju mis ei tõmba ja kas maksad siis talle lahkumistasu selle eest? Aga riik maksab küll.
      Tallinna tänavad sulle ka kindlasti meeldivad?:)

      Delete
  8. taskila koha pealt.
    mulle tema visioon siiski meeldis - EA võiks küll olla küll midagi natuke enamat kui tartu-kuressaare-helsinki-stockholmi-amsterdami vahet lendav 6-lennuki firma. umbes nii et kui 1 lennuk läheb katki siis mõni lend jääbki ära.

    palga teema oli kõvasti üle haibitud ja lahkumistasu lepinguga ette nähtud. tsiviliseeritud riik ikkagi mitte mingi nõukadiktaatorite aeg, oma lollused maksad ise kinni mitte ei süüdista kõiges teisi. ju meil siis paremaid otsustajaid sel hetkel riigis polnud mida EA'ga teha...

    vussikeeramisest - kui võtad kalli pottsepa, ta ostab vajaliku materjali (=lennukid) lased tal paar esimest rida telliseid paika - sina vaatad et kurat - ta teenib rohkem kui sina (=peaminister) ja ahi ka ei tõmba - lased ta lahti ja võtad veel kallima pottsepa kes paneb sulle vana ahju tagasi?
    absurd.
    ja lollakas tõmblemine, aga raha põles ja kellegil ilmselt olid närvid (liiga?) läbi.

    aga asjast ka - milline on sinu nägemus EA tulevikust?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usk lootus ja talupojamõistus. Igasugustest majanduslikest nuriseisudest roomatakse välja tasa ja targu. Loodetatavasti ei tehta tükk aega ilma ekspertidega nõu pidamist lolle otsuseid, äkilisi liigutusi, loodetavasti lõpetatakse lennuvälja kaasajastamine, loodetatasti on Islandi vulkaanid oma tuha selleks sajandiks välja lasknud...ja väga loodetavasti ei ole Sa majandusminister, kes Anonymuse nime all udus kobab, et mida paganat ometi selle õnnetu EA-ga teha.:D

      Delete
  9. oh ei seda mitte :D
    andeks, midugi et ennist ennast ei esitlenud - chaos l6kkeplatsilt (kui veel mäletate).

    aegajalt ikka kiikan siia kui hing muu segase maailma käest meelerahu ja hääd lugemist ihkab... ja nüüd äkki ühed normaalsemad inimesed keda tead hakanud äkki puha punast propagandat ajama... hakkasin lausa muretsema :')

    ps. vaatan just üht itaalia telekanalit... valimistelõppemisest ammu üle 24h möödas, SIIAMAANI pole oma hääli saanud kokku loetud ja kasvõi esialgseid valimistulemusi teada, siuke laat käib et anna olla. peaks justkui arenenud riik olema aga nii krdima saamatud tunduvad...?! ei ole sel eesti riigil suurt viga midagi, omade veidrustega muidugi aga kõlbab elada küll.

    ReplyDelete
  10. Chaos, sina, sunnik:):):)
    Oleks teadnud, poleks vaidlema hakanudki...no kirjutab mingi mees, ha, ma teen talle ära...:) Aga Chaosega ma ei vaidle, lammutab nii laiali, et lõpuks jäävad aint jupid.:)
    Ja sellega seoses tuline rõõm nentida, et ka foorumi ajast mõned ikka veel elus. :)
    Punane ma pole. 30 aastat stagnaajas elamist kaitsesüstib punasuse vastu elu lõpuni ära. Neid aegu ma ihka. Aga nood kuradima poliitilised liivakastimängud on läinud liiale. Ja mina olen tüdinud ootamast millal see lubatud õnn siis heaolu näol mu õuele tuleb.
    Viimasel Tinni sünnal olid puhta arheoloogilised väljakaevamised Aktivismuse kihistust, olid kohal sellised auväärsed nagu Segaja Sebra, Altnägija, Paula ja muidugi ka hääd sõbrad perekond Päevakoerad, e, Junekas, Tsett ja kaugemaltnurga mees Niper. Oleksid võinud sinagi toda koosolemist kaunistada.:)
    Meie bänd ei osalenud, nemad tegid ülevaatuse jaoks kibedat drilli tol õhtul. Nii, et foorum oli üks väga super koht omal ajal - säält tuli mitu abielu, häid sõpru ja nüüd veel bänd ka.:)

    Tervitustega
    Futumoor:)

    ReplyDelete