Wednesday, April 10, 2013

Pilk gigantide suunas.

Varahommikul miinus 10,5. Ilmateade annab lubadusi järsu soojenemise kohta nädala lõpuks. Nu näis.:)
Muidu on eriliste muutusteta. Lund on ikka nii palju, et isegi kui ta päeval kõigest väest sulab, pole seda eriti märgata.
Mõtlesin eile suveplaanide peale. Ega neid palju olegi. Korrastada eesõu, teha majatagune korda, vabaneda ehituseaja viimastest hunnikutest (uskumatu, kuid neid on ikka veel!:) ja tekitada natukene privaatsust. Naabri veranda aknad on meie siseõue poole. Naaber tahab valgust, mina oma siseõue. Naaber on maailma parim naaber ja me oleme isegi koos arutanud, et mida selle vaatemomendiga siis teha. Istuta sinna mõned elupuud ette. Kahjuks ei ole see reaalne, sest talvel katuselt tulev lumi müriseb vaesele puukesele peale, isegi sitketest sirelipoegadest olid kevadeks ainult pilpad järel. Ka lumetõke ei lahendaks asja, sest lõpuks peab see lumi ikka maha tulema. No istuta midagi muud. Mida? Eile siis oligi umbes et Heureka!:) Et kui sinna üldse midagi leiutada, siis peab see olema mõni gigantpüsik. Suvel roheline kardin õiges kohas ja talvel langegu samasse kohta kasvõi mitu tonni lund. Kuna ma neist aga seni hoolega hoidunud olen, siis ei tea ka nende kombeid. Lamanduv gigant oleks õudne. Mööda aeda rõõmsalt levima hakkavat giganti ka ei tahaks. Suurte püsikute omanikud olid kenasti nõuga abiks ja kohe tuli ka pakkumine, et üks heade kommetega kaelus-vaigulill otsib uut kodu. No mis saab mul selle vastu olla.:)
Kõrgust sellel loomakesel on. Eriti meeldis mulle see lause iseloomustusest, et "võttis ploomipuul valguse ära."  Võimas.:)
Muidugi pean ma neile 20-le taimele jälle mingi koha leidma, kes praegu sellel kaelus-vaigulillele broneeritud ruutmeetril resideerivad, kuid midagi ületamatut see ka ei ole.
Noored aiad ongi sellised. Hullud ümbertõstmised, reformid, uudistulnukad. Kindasti tuleb kunagi ka rahulik aeg koos ilusate vaadetega.:)

2 comments:

  1. Oh, ka vana aed vajab pidevat ümbertõstmist, tulnukaid tekib aeg-ajalt ju ikka, ilmaski ei tea, mida aretajad jälle valmis teha on suutnud.
    Hea, et probleemile rahuldava lahenduse leidsid.
    Ja need ehitusjäägid on supervisad tegelased, ma ei tea kuidas, aga mulle tundub, et nad seavad end mingi imelise magnetiga oma kohale ja püüavad kuidagimoodi isegi paljunema hakata:)

    ReplyDelete
  2. Ümbertõstmine on tegelikult igasuvine tegevus. Aed liigub ja areneb, kasvab tihedamaks. On tõeline rõõm lisada kuskile valmis roheluse keskele kollast või punast või halli värvilaiku, paljundada lemmikvärve, päästa mõni aare teiste poolt lämmatamisest jne. Mõnes mõttes on aed nagu väga suur ja kogu aeg muutuv pilt. Ning päris kindlasti ei tohiks pildil olla ehitusjääke. Vähemalt on mille poole püüelda.:)

    ReplyDelete