Monday, April 22, 2013

Teise päeva õhtu

Kuna laupäev läks vabareziimi (kodutööd, mõistlikes annustes aeda ja katkiste asjade parandamine) tähe all minevikku, siis pühapäeval ja esmaspäeval oli meil suuremat sorti palundra saagimata kütte virnade peenendamise ja riidastamise näol. Vahepeal kui saemeeste ametiühing töötas, likvideerisin aias ebakohti (istutasin rahula taimed pottidesse ja talvitunud potitaimed peenrasse, rohisin, vedasin mulda, kangutasin kive, täitsin madalaid kohti, uurisin kuidas nirudel läheb jne).
Täna on teise päeva õhtu ja süvenev puuhobuse sündroom, kuid aknast välja vaadata on väga ilus, suured värvilised laigud ruulivad siin ja seal. Kaif.:)
Kevadised sibullilled on aias absoluutselt eluvajalik nähtus. Ma ei tea kuidas ma varem üldse ilma nendeta hakkama sain.:) Kahjuks sai krookustest esimesel päiksepaistelisel päeval kiiruga pilte klõpsitud, et äkki läheb vihmale. Ei läinud ühti. Aga krookused on tänaseks kaks korda suuremaks sirgunud ja need värvid! Võimas, võimas.:)
Merendera tegi ka õie lahti. Kummaline, väike ja habras olevus. Kui teda oleks rohkem, siis moodustaksid nad kambakesi väga huvitava struktuuriga laigu. Esialgu on vaid kaks õit.
Leidsin üles ka häkveetia ja skopoolia, nad on lihtsalt veidi hilisemad. Ja ikkagi, kuhu jäävad liiliad?

4 comments:

  1. Mis liiliad? Kas tellisid ja ootad sibulaid või loodad, et peaksid juba nina mullast välja pistma (parem kui ei paistaks veel). Nojah, siniliiliad on ju ka liiliad:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei tellinud, ikka vanad olijad. Eriti kogenud liiliakasvataja ma just pole, aga mälu on hea. Eelmine aasta olid nad sel ajal juba väljas, sestap muretsengi, et ei tea mis...:)

      Delete
  2. Üldiselt on liiliad hilisemad ärkajad, lumi ju alles läks, teil uitavad ka öökülmad ringi ja muld on veel külm. Muide, see merendera paljuneb väga halvasti ja aeglaselt, kui tahta korralikku muljet, peaks teda palju istutama.
    Aga, et kõiki aiandajaid on tabanud puuhobuse nakkus, on päris tore, muidu meie üksi siin nagu 2 kööbakat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Võimalik, et eelmine talv oli maa lume all sula, et sestap liiliad nii vara ilmusid. Egas´midagi, eks ma siis oota.:)
      Merendera paistab piltidel kuidagi väga krookuse moodi, reaalis on ilus ja imelik.

      Delete