Friday, April 5, 2013

Tore

Täna hommikul miinus 6,5. Kiviktaimla poolenisti ja ruutmeeter päiksepeenrast on välja sulanud. Täna hakkavad paistma märtsikellukeste ninaotsad. Vähemasti olen sel aastal ära märkinud koha eesaias, kuhu peaks istutama talvise lumekupu ja kuhu lumikellukesed. Need on kõige varem välja sulavad maalapid. Keegi on mingis taimeraamatus poetanud kunagi umbes sellise lause, et võrkiirised õitsevad samal ajal lumikellukestega. Millegipärast on see lause sellest raamatust mulle ainsana meelde jäänud ja nüüd viimaks ometi mitme võrkiiriste sordi õnneliku omanikuna olen sunnitud nentima, et see ei ole mitte nii. Kui lumikelluke lumest pääseb, siis puhkeb ta päikse käes paari päevaga. Võrkiirist valgusta päikesega palju tahad, tema teeb õied ikka siis kui on tema jaoks piisavalt soe.
Aias on endiselt väga palju lund, kuid õnneks pole taimepoed kaugel.:)
Milline kevadlillede pillerkaar neis valitseb...lõhnad, värvid, vormid! Ma peaaegu armusin kobahüatsintidesse. Helesinised kobarhüatsindid nartsissi Tete a Tete puhmikutega vaheldumisi, küll see oli ilus! Kuna värskelt on tulnud müügile kõikvõimalikke liiliaid, siis täiendasin oma pastelset liiliapaletti juba ammu soovitud sortide osas, kes olid `Boogie Voogie` ja  `New Wave`, kuid asja käigus sattusid näppu ka oranz floks, liiliad `Ballroom`, `Conca d Or` ja `Cossover`. Pokumees valis ämblikliilia, keda ma pole varem söandanud meile tuua, ikkagi lõunamaa lill, kuid potis peaks ta olema kenasti kasvatatav. Kuna `Grossoverit`taheti ka rohevahetuses, siis läksin tõin eile ühe veel. Vedas, oli viimane.:)

2 comments:

  1. Tore, tore! 05.04 ja õues on tõeline purgaa. Kui midagi üritaski kaduda, siis nüüd on kõik 10x ja enamgi, tagasi maas. Ei teagi, kas naerda suure häälega või hoopis nutta. Pigem siiski naerda :D

    ReplyDelete
  2. Heldekene, täitsa teine kliimavöönd siis ju. Meil esialgu küll sulab, aga iial ei või teada...võibolla pole purgaa lihtslt meieni veel jõudnud.

    ReplyDelete