Monday, May 13, 2013

Kui aiablogija on juba mitu päeva vaikinud...

Siis on päris mitu võimalust. Ta on kas saanud kuskilt mingi portsu taimi (tellinud, ostnud, mangunud, vahetanud) ja istutab neid nüüd maha...esindab puhkepäevadel perekonda nii heade sõprade pulma-aastapäeval kui teiste heade sõprade juures lõkkemeistrina...pühapäeval kodukoristus pluss kontsert pubis...jne.jne.
Vahepeal on aias õied lahti löönud lumivalge topeltõieline tulp, kõrged  priimulad, esimesed kõrvikud, mõned ebalevad nartsissid ja esimesed püvililled (ruudulised ja valged). JP kõrviku pimeost õnnestus, sellist meil veel ei olnud, peaks uuesti "luurele" minema, nüüd on neil ehk juba õied ka lahti.:)
Vahepeal on Aednik Puuseppade ametiühingult saanud igavese juraka kompostikasti ja selle isegi üle värvinud. Kohale panemiseks (ja kohe ka täitmiseks) pole veel aega olnud.
Päikselise maikuu maine on muutunud. Öökülmad jäid mai algusesse, ööd on soojaks muutunud ja viimased neli päeva on ilmad ka suhteliselt pilvealused. Pilved on, vihma pole. Lumevee niiskust veel jagub, kuid ega vist kauaks. Olen asunud andma esimesi dopingudoose kastmise näol. Mõju on silmaga nähtav. Üldiselt hakkab aiapilt paika loksuma. Ümberistutused  on peaaegu tehtud, talve viimsedki jäljed likvideeritud ja nädalakese pärast julgeks ehk mõne külalisegi juba vastu võtta.:)

2 comments:

  1. Ma just hommikul mõtisklesin, et kevadel oleks vaja 2 korda päevas blogida, et kirjutised mingigi aiapäeviku mõõdu välja annaksid:)

    Meil sadas täna öö läbi ja hommikul käis ka korralik äikesetorm siit üle, sooja on vaid +10C, kamin köeb:D

    ReplyDelete
  2. Oi, vihma oleks väga vaja. Oldagu või koos jahenemisega.

    ReplyDelete