Monday, August 5, 2013

August astunud oma õigustesse.

Alustasin teeäärse peenra multšimisega. Lihtsalt katsetuse mõttes või umbes nii, jäi kena küll. Vahepeal on olnud kuum, nii kuum. Räägitakse Gröönimaa soojarekordist jne. Huvitav, et see kliima soojenemine meie talvedes ka kuidagi ei kajastu, sest need on jätkuvalt ilged olnud. Lumi jne.
Eile avanes kevadel pakijuurikana ostetud (ei tea mis mul küll mõttes oli!) aedfloks `Orange Perfection` . Ei soovita kellelgi midagi kuskilt juurikana osta. Enne see kollase nime all poepakendis lihtpunane liilia ja nüüd veel floksitüng ka. Ühesõnaga, too `Orange Perfection`näeb välja keskmiselt roosaõieline ja üle keskmise niru. Suur rõõm on päevakübatatest. Need on tänavu tõesti võimsad.
Eile käisin ka oma Bling! - liilial järel ja tema nimi on Gran Paradiso. Hõõguva õiega kummaline punane. Jess!:):):)
Koos selle imelise liiliaga tõin uuesti aeda ka kevadfloksi Blue Perfume, kellest ma ülearu usina vaheltharimise tagajärjel kevadel ilma jäin.
Muidu on august. Ümberringi kukub õunu. Meie noorukesel `Krügeri tuviõunal` on ka neli tükki peal. Poleks vaja olnud, aga kui ta ise nii arvab...

2 comments:

  1. Millega multšid?

    Ma pole veel nii pikka päevaliiliate õitsemis, kui sel aastal veel näinud, varsti hakkab 2 kuud täis saama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tavaline männikoor põõsaste, õunapuu ja suurte lillede vahele. Päevaliiliad õitsevad sel aastal tõesti pikalt ja eriti üllatas oma ootamatu vitaalsuse ja ohtra õitsemisega seni alati nii pireda ja niruna esinenud "Skinwalker".

      Delete