Thursday, September 26, 2013

Öökülm

3,5 kraadi miinust, kuu nagu taaler.
Nõme küll, kuid on aeg hakata valmistuma talveks. Mis tähendab veel mõnda puuduvat nimesilti, silostunud kraami maha lõikamist kus vähegi sobib, talvituna roninud tigude elimineerimist ja viimaste sibulate maha panemist. Üks kolmekraadine öökülm ju veel aeda maha ei võta, kuid oleneb järgnevatest öödest ja üldse...
Eile õhtul tõin meie aia õrnsibulad pottidega tuppa, Võibolla oleks nad selle paar kraadi äragi kannatanud, kuid ei tahtnud riskida. Ega seal midagi erilist pole, ikka need tuttliilia, roscoead, bauri punatähed ja ämblikliilia. Harfiõie ja kolm pistoksataime peab ka potti panema ja ära tooma. Santoliini ma ei puudu, kohanegu, Kristiines talvitus ta väljas. Mauklehtedele annan võimaluse proovida tubast elu. On lihtsam kevadel alustada, ikkagi Aafrika geenid ja ma ei tea päris täpselt mida nad enim kardavad, kas külma, niiskust või kevadist intensiivset päiksevalgust. Kui neid on palju saanud, siis raatsib ka ehk õues talvitumisega katsetada.
Martagonikülvid kindlasti tuppa.
Ja sümpaatne kogus istutusmulda oleks ka tark tegu verandale kottidega valmis panna, et ei peaks varakevadel minema poodi mulda ostma.




3 comments:

  1. Meil oli hommikul -2.5C,seda 2 m kõrgusel.Kahjuks maapinnal andurit ei ole,aga võiks!

    ReplyDelete
  2. Meie piirdusime -2ga, ikkagi päikesele lähemal :)

    ReplyDelete
  3. No tead, ma olen ikka nii totu. Muidugi tuleks üks sümpaatne kogus mulda kevadeks valmis panna aga kas ma olen varem selle peale tulnud? Loomulikult mitte - nii olengi kevadeti esimese koguse mulda poest toonud sest aias on maa veel külmunud. Aitäh loogikatunni eest :)

    ReplyDelete