Friday, September 6, 2013

Puzzle

On palju väikesi tükikesi. Kõigepealt tuleb platsdarm kõigest vanast tühjaks teha (must miljon killustikuosist), kärutada tekkinud kaevikusse kuupmeeter (üks suur must tükk:) mulda ja istutada täis hostasid (mitmevärvilised lillehingekillud). Keda võtta, keda jätta? Ikka lähtudes sellest, milline on kellegi valgusnõudlikkus, kuidas ta uue naabriga kokku sobib ja  kuidas on kellegi suhe tigudega. Osa  hostasid jääb ka lillepeenraisse, kuid kõigepealt kolivad sealt ära pehmema lehega kaunitarid, kellele on muude taimede varjus hea ligi hiilida. Hea soe suvi on tekitanud palju lopsakust ja hulganisti lehemassi. Öösiti kihutavad ka meie aias ringi metsikute tigude hordid...ja purevad kõiki valimatult...Nojah.
Eile sattusin jälle "täiesti kogemata" ka Kristiine Aiandisse. Polnud asjata käik. Punased siilkübarad `Secret Lust` ja lihtõieline oranžikaspunane seemik tahtsid väga kaasa tulla. Mulle meeldib Kristiines sellepärast, et seal on nähtud kraami kõrval kogu aeg näpuotsaga ka uut kaupa. Ja sel aastal on nimedega parem - kui hoolega otsid, siis mõnes potis ikka nime leiad, kuid üks põnevamaid peenraotsi on endiselt nimedeta. See on see koht, kuhu on kogunenud uued ja vanad kevadikud koos teiste alpitaimede partiide jäänukitega. Sorin seal alati huviga ja eilegi jäi üks pott näppu. Nüüd on alpipeenras veel üks nimetu mägielanik juures.
Üllatas, et jumikastrit oli endiselt saadaval (eelmise suve taimed). Keegi ei julge tundmatut taime osta vist.:) Väga kaunis lill ja minul talvitus valge jumikaster sügava lumekatte all täiesti ideaalselt. Sinine on õrnem ja saanud möödundsuvisel müügiplatsilt tugeva trauma. Talvitus, kuid põeb siiamaani. Näis, kas järgmisel kevadel saab temast elulooma või mitte.
Naabrinaine sai eelmisel kuul oma esimese Milli. Küsisin peaaegu pidulikult, et kuidas sa siis... Sakust, ütles tema. Milli on pisike malbe kiisutüdruk. Puges seeliku alla peitu ning peale väljaulatuva saba ja kõrvulukustava nurru ei reetnud ta end millegagi. :)


2 comments:

  1. Ma käisin Kristiine keskuse platsil virtuaalselt. Hea, et kaugel, mul tekkis kohe hulgaliselt soove.

    ReplyDelete
  2. Neil on sorte ja wärke seal tõepoolest.:)

    ReplyDelete