Wednesday, October 30, 2013

Tuule vihina ja vihmapladina saatel...

Päevad on tumedad nagu õhtud ja õhtud on nagu öö...Laanes indlevad mardused, kukub puid...ja viimaseid  lehti. Eilse seisuga olid ka ebajasmiin ja tanaka pärgenelas oma rüüst loobunud. Tuul pääseb veel paremini läbi aia tuiskama. Kella keeramisega keerati tagant ära ka tunnike valget aega, mis peale tööd miskit asjalikku teha võimaldas. Nüüd jääb järele veel ainult urg ja kõik see mis urgu varutud. Kuni Kadri katab...
Kaamosevastasest varustusest tõstaksin esile vana hea ingveritee mee ja sidruniga ning selle joogi juures on väga oluline ingveriga mitte koonerdada. Peab olema niisuke, et silmist tulukese välja lööb.
Ja sinna juurde hea raamat koos kassiga.
Kaamosevastane nurrukott.
Viimase raamatuga paistab olevat vedanud. Üle hulga aja üks hästi kokku kõlksuv fäntasy, mille esimeselt viiekümnelt leheküljelt ma mitte ühtegi ebakohta ei leidnud! Mitte raamat, vaid puhas rõõm.:)
Robin Hobb oma Eluslaevnike...hmh...tõenäoliselt triloogia. Esimese raamatu algus on keelekasutuse ja raamatumaailma kirjasõnas esilemanamise poolest küll äraütlemata hea. Kas see väärisfäntasy fännide  kaitseala suudab püsida teise raamatuni? Teise raamatu lõpuni? Saaga lõpuni? Viimast oleks ehk palju palutud, aga loota ju võib.:)
Harjutasin täna tööle jõudes saba ees parkimist. Õnneks polnud kedagi nägemas. Kogenud autojuhi silmale võis see tömp tegevus olla võrreldav sellega kuidas saamatu paneb niiti nõela taha. (Lõpuks kargavad kõik stseeni jälginud isikud soost ja klassikuuluvusest sõltumata saamatule ligi ja panevad raevunult kooris ise selle faking niidi nõela taha.)
Kuna aga "mõistlikul kellaajal" ei olnud parklas hingelistki, siis sain ma sügavas rahus oma kunstparkimise oskusi lihvida. Hmh...kui ma oleksin joogaga tegelenud, siis ma ütleksin, et see meenutas veidi joogat. Vähemasti nirvaana osas soorituse enam-vähem edukal lõpetamisel..:)

2 comments:

  1. Mulle meeldis see Robbi Eluslaevnike triloogia esimene raamat väga. Teine osa oli ka hea aga sellist vaimustust enam ei äratanud, ma ei oska isegi öelda milles asi, aga midagi häiris. Igal juhul ootan kolmandat osa :)

    ReplyDelete
  2. Sama oli "Salamõrtsuka õpilasega", pärast kuidagi lahustus ja vajus ära, esimene oli hullult hea.

    ReplyDelete