Wednesday, January 8, 2014

Enne kataklüsme...

Ameerikat on rünnanud killerlumi ja röövpakane. See bande on seal kohutava segaduse korraldanud. Tuulekülm ulatuvat põhjapoolsemates osariikides kohati kuni miinus 50-ni ja Foridas on jahedam kui Soomes. Kena lugu küll...Täna hommikul näitab kraadiklaas pluss neli ja võimalik, et ongi viimane selline mõnus talvepäev sellest ilmastikukingist (kaks kuud talve- ja lumevaba ning plusskraadides). Tegelikult tuleks nautida iga viimast kui hetke.:)
Eile koju sõites oli tihe vihm. Õnneks läheb iga päev kukesammu võrra valgemaks ja pimedus taganeb. Vihm oli suht padukas, kuid laekusin siiski päevavalges koju (kui tihket hallhämarust päevavalgeks saab nimetada:).
Aias mingeid muutusi pole. Meie lumekupud ja sinililled pole endiselt instinkte vabaks lasknud, näsiniin hoiab samuti pungad suletuna. Ainukesed kärsitud olid transilvaania sinilill, topeltõieline priimula ja sarvkannike kellel on tõesti kevadet väga vaja ja õied ka juba poikvel või päris avatud.
Lugesin ka Lii Undi  teise raamatu läbi. Oleks esimene jäänud ainsaks indiateemaliseks, oleks olnud super. Teine raamat seletas liiga palju lahti, takerdus tühisesse, andis eraelulist infot ja viis salapärasuse loori. Poleks vaja olnud. Sest hea raamatu kuldreegel kõlab robustelt sõnastatuna umbes järgmiselt: visatagu lugejale vaid mõni heas keeles hetk, vihje või müüdijupp ja lastagu lugejal vahepealne ise ette kujutada...ooojaa - ta teeb seda kuninglikult ja kirjanikul ei ole vaja ennast nahast välja rabeleda.:)
Esimeses oli see kõik vinks-vonks viimasepeal.
Täna jäin veidi hilja peale ja autoraadiost tuli päeva horoskoop...jäin kuulama, muig, manitsussõnad uskmatutele.:)
Mõnes mõttes võiks lausa paralleele tõmmata jumalajutuga mida sealtsamast veidi hiljem tulema hakkab, kus nõrga häälega mehed loevad eetris vapralt varem ritta pandud jumalasõnu ja selles on NII palju habinat, et kaua ei talu. Kuidas nad küll oma kogudusi sellise alandliku häälega koos hoiavad?
Ainult ÜKS kord olen kuulnud hommikupalvuse ettekannet, mis kütkestas. Võimas hääl, hääle taga tugev isiksus pluss veel midagi ja sügavalt mõtestatud ettekanne. Respekt, isegi kui ei usu just seda jumalat.
Mida siis horoskoop ütles? Ei miskit erilist, kaljukitsed ei tohiks täna pattu teha bla bla, sest see tuleb hiljem tagasi bla, bla. Oh, mis patte nüüd minul...peale paari pisimana, aga see nüüd ka mõni patt... :)

3 comments:

  1. Iga hetke nautimisega olen absoluutselt päri :)
    Haa! Puhastan aias neid tsoone, mis kevadel hullult aega ja jõudu võtaksid, keha naudib füüsilist täiega ja öösel on tööinimese uni, nii hea!
    Meie talv on teisel pool maakera hõivatud. Lugesin täna, et tulevat veebruaris. Ega midagi muuta saa, sestap on mul hea meel, et see talv jääb lühikeseks.

    ReplyDelete
  2. Tänan heade uudiste eest.
    Hakkas kohe kergem.:)
    Kusjuures, tõesti...talvel pole haljasmassi ees ja plusskraadid lasevad üsna kerge riidega füüsilist teha.
    Mul küll võsa ei ole, aga kevadel on vähem koristada ja hea esimesi ninakesi avastada kui külmavõetud lehepraht peenralt läinud.

    ReplyDelete
  3. Loodetavasti meile see Ameerikamaa superpakane siiski ei jõua, aga -30 oleme me ju ammugi ära harjutatud, viimastel aastatel on mingi periood ju teda ikka olnud. Iseküsimus on muidugi, mismoodi ärganud taimed ta vastu võtavad.
    Pikad järjejutud kipuvad tõesti lohisema ja tunduvad lõpuks kuidagi lihtsalt sulepeast, vabandust arvutist:), väljaimetuina. Sama oli Mobergi tetraloogiaga, 3 esimest olid väga head, aga 4-s kippus ära vajuma. Ma ise oleksin 2 viimast kokku surunud, aga loomulikult pole ma ka mingi maailmastaar:D

    ReplyDelete