Thursday, February 27, 2014

Ülehomme on märts!

Vabandust...aiablogi on see siin siiski, hoolimata olukorrast riigis...mis ei tähenda, et ei tohiks meelt avaldada kui... Aga nagu eelpool öeldud, on see põhiliselt ikka aia- ja koduloomablogi.
Veebruar lohiseb lubatud nullkraadile lähedal olevat joont hoides kenasti lõpuni, homme veel ja ongi läbi.:)
Öösel on olnud maksimaalselt miinus 5, tavaliselt on kas nullis või kõigest paar kraadi külma. Päevati pluss 1-kuni selle nädala soojarekordipäevad, mil Tallinnas näitas pluss 7, Sakus pluss 6 ja üle Eesti räägiti veel kõrgematest temperatuuridest. Üks aednik nägi sel nädalal ka esimest liblikat. Olevat veidi unine olnud aga muidu ilus kollane.
 Väljavõte ühest ökotoiduaine reklaamist
"Amarant
Amarandi ehk rebasheina seemned olid inkade ja asteekide igapäevane leivavili, seda on söödud ka Aasias ja Aafrikas.
Hirsist veidi suuremad kollakad seemned on maheda pähklise maitsega ning sisaldavad täisväärtuslikke valke, rohkelt kiud- ja mineraalaineid. Kaltsiumi leidub amarandis kaks korda enam kui piimas."
Nojah, juhtus nii, et ükskord ammu koperdasin ökopoe otsa ja ostsin amaranti.
Esimest korda keetsin nagu mannat. Ei kõlvanud kuhugi, sest juures oli kibe maitse. Seekord leotasin ööpäeva ja keetsin pudruks. Sel moel kõlbas ta süüa. Maitse pähkline ei ole, pigem omalaadi iseloomulik (ju see amarandimaitse on) mekk, mis pisut tuletab meelde maisi. Huvitav sellegipoolest. Ei ütleks, et hirss on parem (hirss ei kõlba üldse süüa), kuid selles mõttes suurt vahet ei ole.:) 
Söödav, kuid päris õudne kui sellest lausa toituma peaks.




4 comments:

  1. ja ongi kevad :D eile küll + ei läinudki meil, oleks väga vaja olnud ja üks aednik kuulis juba ka lõokest :D järelikult ON kevad

    ReplyDelete
  2. ... ja mina kuulsin kärbse pirinat :D

    ReplyDelete
  3. Meil need pulmlevad pardid on ka üsna kindel kevadetunnus. Ja et kullil pesaperiood.

    ReplyDelete
  4. Tänane ilm on täpselt - "plirts-plärts, käes on märts".
    Aga toidu suhtes - täiesti usun, et selline kahtlane seemnevärk võib ju söödav olla, aga süüa suurt ei kõlba. Hirsi suhtes Sinuga sama meelt, lisaksin siia veel kuskusi, mille tõttu pidime Thelaga Tuneesias peaaegu nälga jääma :D

    ReplyDelete