Wednesday, April 23, 2014

On see unes või ilmsi...:)

Juba nädal aega on suur soe suvi. See tõeline. Päikese käes pole temperatuuri mõõtnud, kuid varjus oli eile päeval 17. Reaalis tähendab see seda, et eile avanesid esimesed kevadmagunad ja et päikese käes on ka toariietega palav. Aprillilõpu etikett näeb tegelikult ette suhteliselt jahedaid ilmu koos väikeste vahvate lumesadudega ja säärane pillav sooja jagamine on meie laiuskraadil haruldane. Ja kui siin oli varem juttu, et polegi see kevad suurt kalendrist ees või midagi, siis see soojalaine keeras need jutud pea peale.
Puhkuseni on poolteist nädalat. Tööd on praegu metsikult. Polegi vaja mingit jalgratast tööle vedada, et sellega koju sõita ja kaloreid põletada. Tööpäeva jooksul saab sellise mahvi füüsilist kätte, et kodus jaksab vaid korra aia üle vaadata ja siis ära kukkuda. Kõik mis neist tegevustest kuidagi erineb, on puhas eneseületus.
Aga ööd on meil siin jahedad. Miinus 2....kuni pluss 3, nagu näiteks täna hommikul.

4 comments:

  1. täna on julmalt külm, pole +10ki ette veel löönud ja tuul on otse põhjanabalt :( aga etteruttavale loodusele ja aiale on see hea, muidu peaks hakkama kohe, kohe muru niitma :)

    ReplyDelete
  2. Meil on viimasel nädalal ka ööd korralikes plussides püsinud. Ühtpidi oleks kevad nagu varane, aga kui suure osa taimede arengut jälgida, on kõik enamvähem tavapärane. Ega nad väga kiirusta.

    ReplyDelete
  3. oo jaa, sellepärast mu rattaventiili kumm lõhkeski, ei mingit väntamist, puha kaevamine ja riisumine ja pangejooks

    ReplyDelete
  4. mis suvi...eile Eesti Näitustel olin väga äpi, et ikkagi siseboksi võtsin, jäine meretuul tahtis kõrvad peast viia, minutitki ei tahtnud õues olla.

    ReplyDelete