Sunday, June 29, 2014

Kaks sooja päeva.

Eile ja üleeile oli täitsa soe ilm. Selle juuni kohta nii haruldane, et sellest peaks vist lausa kirjutama....Apelsiniõite (või metsmaasikate) järgi lõhnav värd-ebajasmiin lõi korrapealt oma "buduaari" valla ning kõik õuekäigud ja -olemised on nüüdsest selle heaga vürtsitatud. Ka verandal põõnanud kassi kasukas lõhnas sulnilt jasmiinide järele, aga see pole veel kõik!:) - kaks topeltõielist ebajasmiini hakkavad samuti kohe õitsema. Nemad on natuke hilisemad. Jaapani sirel, kes meilt kevadel lahkumast keeldus, on tänavu paksult õiepungi täis ("Ma olen hea sirel!"). Varsti on oodata lihtsakoelist aroomiorgiat.:)
Iirised näitavad viimaseid õisi ning iirisevallas suuri üllatusi enam oodata ei ole. Kõige viimased on Pretender, Broadway Star, Dir. Pinelle, vanaaegne lumivalge ning Rajah. Olgu see aed nii väike kui ta on, ilma iiristeta pole tegelikult ikka mingit elu. Õitsemata jäid veel umbes 12 sorti. Järgmisel aastal näeb ehk siis jälle uusi värve.:)
Tegelikult ongi nii, et iirised annavad varsti teatepulga üle liiliatele. Esimesena alustas juba nädal tagasi vana hea taluaedade krookusliilia ja teisena avas õie `Mrs. Backhouse`. Tal on kollakasroosa õis ning see lõhnab hõrgult. Kui ette kujutada. Sest hetkel sajab häbematult, on terve päeva sadanud ning ega ole järgmiselgi nädalal erilist heailmalootust.





4 comments:

  1. täna sajab tõesti häbematult aga ma ei kaota lootust, et mõni hea ilm ka tuleb vahel :D

    ReplyDelete
  2. Laupäeval oli tõeliselt mõnus. Pühapäeval uimane ja sombune, aga teha ikka midagi laskis. Igatahes parem kui 30 kraadi kuuma

    ReplyDelete
  3. Jaapani sirel on ilus sirel ja hea sirel :) Igasugused eba- ja värdjasmiinid on lahutamatu koostisosa just oma buduaari pärast :)
    Mõnus, et vahepeal päikest ka oli.

    ReplyDelete
  4. Tegelikult on neid ilusaid ja häid sireliliike päris palju ja nendeta ei saa kuidagi, niisamuti on ühes aias kohustuslikud ka kõiksugu lisadega jasmiinid, minu jaoks ka kibuvitsad:)

    Ja selles, et aed pole kasvõi ühe iiriseta midagi väärt, olen ka 100% nõus.
    Aroomiorgia on hea :)

    Sadudega olen nii harjunud, et varsti ei pane neid enam tähelegi :D

    ReplyDelete