Friday, December 19, 2014

Õuemõtted

Perverssevõitu ehk öeldagi (kõigi nende lume järgi õhkavate kaashõimlaste vahelt), aga kuidagi NII KAIF ON!:):):)
Esimesed sammud hommikul trepile...Jee, sula! Eileõhtune miinus 1 jäisus on asendunud pluss 2  mõnusa vihmasajuga. Mets lõhnamas vihma järele ja aed maa järele.
Õuest vupsas esikuvalgusse kaks energilist karvakera. Bond ("nurr-nurr!") ja Isand Tibu ("šhh!" JÄTA mu hing rahule!). Bond arvab jätkuvalt, et Härra Tibu võiks olla tema Yoda, kuid Tibu põikleb meeleheitlikult talle ootamatult kaelasadanud aust ja tähelepanust kõrvale.
Tööle minna oli täna kohe lausa pidulik. Ma tean küll, mis see on.:) Järgmine nädal algab  jõulupuhkus kõigi mõnusate koduste posserdamistega ja peale seda võib hakata kevadet ootama. Mida veel tahta...
Pimedus, vihmapladin, lasksin meie tänaval aeglaselt veeredes autoaknad alla ja vaatasin pimedas miilavaid jõulutulesid. Ilus. Vähemalt seitse-kaheksa erinevat vaadet pimeduses, mis muudab väravad, majad ja aiad nii salapäraseks...
Aga muidu? Ei miskit erilist muud kui, et pikkadel talveõhtutel on aega terve maailm. Küll kataloogides sumamiseks, küll suveplaanide tegemiseks. Üldiselt kaldub vaekauss sinnapoole, et kaotan minagi tagaaiast enamuse paepiiretest ja asun viljelema lõigatud muruääre meetodit. Paeklibakatest saab veel ühe alpikalju astelpajude alla, aga rohkem uusi istutusalasid juurde ei tule. Asun vääristama olemasolevat ja väike kasvuhoonemõte igritseb kuskil tagamaadel ikka ka. (Heleni tomatid olid liiga head.:)
Kitsikus ei ole nii suur nagu tundub, sest katselapikesi sai eelmisel suvel päris mitmeid algatatud ja kui neist püsielanikke ei saa (kõigist niikuinii ei saa), siis on jälle mänguruumi. Ees ootab järjekordne väga põnev kevad, viimasepeal suvi ja oivaline sügis.




7 comments:

  1. nojah, eksole :) minul hakkab küll juba hingeline kriis maad võtma kui seda lund nüüd kohe ja laialt sadama ei hakka :P no üks lumigi, teist aastat oleks ikka väga nadi ilma lumekribalata jääda aga ega talv pole veel alanud ka :D

    ReplyDelete
  2. Alaku ükskõik kui paljalt, ega päris ilma miinuskraadideta pole ükski talv jäänud. Ja kus külma, seal ka ehk lund. Praegusi sademeid vaadates...kui see vihm oleks lumi, siis oleks teist vist küll juba põlvini. Jah, muidu mulle see iiri tali väga meeldib ainult cypripediumide pärast olen veidi mures, et värsked istutused ja kuda ja mis.

    ReplyDelete
  3. No mina ei tea mis värks tänavu nende sademetega on. Minu meelest ei saja meite kandis sugugi. Korraks midagi.

    Töölkäimise kõrvalt ei jää väga valget aega, et midagi näha. Ma usun, et pööripäev toob talve ka. Tänavu on aastaajad kuidagi pööripäevades püsinud.

    Mingi kübeke minus läheks ehk isegi suusatama, aga muidu päri - mida lühemaks talv jääb seda parem.

    ReplyDelete
  4. Minagi igatsen talve vahelduseks neile viimaste päevade lakkamatule vihmasajule, mis praegusel ajal aiale eriti hästi ei mõju.

    ReplyDelete
  5. Meil hakkavad juba lombid maa peale jääma ja kaloss vajub sisse. Lund ma sellegipoolest ei igatse ja talvise vihma kahjulikkuses olen kahtleval seisukohal, Iirimaal sajab talv läbi vahetpidamata vihma ja kõik lokkab...Siinkandis on lumeta talved nii tavalised, et esimesed siinelatud talvel oli meil ainult väike lumelabidas, isegi käsisahka polnud. Alles siis läks jamaks, kui need suured lumerohked talved tulid.

    ReplyDelete
  6. Näib et suurem osa meist elab unistustes juba tulevas kevades-suves! :P
    Vihm meeldib mulle alati. Vahel pika talve järel tekib mul lausa vihmaigatsus. Aga nüüd siiski veidike pehmet valget ei teeks ka paha...

    ReplyDelete