Monday, April 6, 2015

Soovida päikest...

Oli suhteliselt töine suur reede.  Kahepeale kokku kuus tundi rassismist kalmistuobjektil ja lõpuks sai enam-vähem korda. Mais peab uuesti minema, et vaadata kas taimestus ikka on ok. Inimene õpib kogu elu. Minu üllatuseks ei ole metspipar igihaljas. Või osad neist säilitavad mingil põhjusel lehed ületalve, kuid üldiselt ei ole igihaljas. Kuid mändidealuses happelises pinnases edenevad nad hästi ja moodustavad kena tiheda katte. Muidugi siis kui nad lehte on läinud. Pungade järgi otsustades lehtivad nad umbes lähima kümne päeva jooksul.
Laupäeval ja pühapäeval sadas. Madalrõhkkonnaga käib futurahva töine aktiivsus metsikult alla ja tehku teised mis tahavad, kuid kaks päeva ei liigutanud ma lillegi. Vaatamas käisin, aga see oli ka kõik. Tegin õhtul aias fotokaga tiiru ja hoolimata võidukalt värvilistest krookuselaikudest ja võrkiiristest mingeid pööraseid arenguid märgata polnud. Puudub soojus ning polnud ka lilli ja liblikaid. Vaid üks nupust nikastanud priimula oli avanud poolkogemata paar õit ja üritas neid nüüd sulgeda kuid jahedusest kohmas õielehed ei kuulanud sõna...Laupäeva ja pühapäeva ilmaolud võid kokku võtta paari sõnaga: niiske, jahe, pilvine.
Osad krookused ongi nii ära õitsenud, et heal juhul õnnestus vaid paar korda neid lahtisena näha.
Tii aia krookusering pani mõtte selles suunas tööle, et ruumipuudust annaks leevendada kui ka meie omad tulevikus murusse istutada.
Aias eile ringi kõndides võis tuvastada, et väljas on martagonliiliate ninakesed, koerahambad, hispaania ebahüatsintide ja minu hämmelduseks ka idahüatsintide ninaotsad. Eelmisel aastal olid nad väga ettevaatlikud.
Näsiniin veel ei õitse.
Ilus üllatus oli pisikese imekauni puškiinia näol, kes ühes varjulises kohas oma õiekobaraid lahti rullis. Peabki uurima minema kuidas sirelialused puškiiniad kohanesid. Istutasin sinna suvel terve armee.
Sooje ilmu ootavad ka võrkiirised, tulbid, sinililled, priimulad, mets-seahernes ja lõokannus, kes kõik on põhimõtteliselt üsna stardivalmis. Kui tuleks vaid päikest...
Peale seda kui enamus selle jaheda vabariigi elanikest ja olevustest muudkui päikest on soovinud, siis täna päike tuligi. Väga kena, kuid hommikul oli kõik ilu härmast kange, ning kraadiklaas näitas miinus 4.


4 comments:

  1. Täna hommikul ma lausa ehmusin vaadates eredat päikesetõusu :).
    Meie aed on veel väga tagasihoidliku olemisega

    ReplyDelete
  2. Jaa, eile oli ka meil päike.:)
    Õied avanesid, värvid lõid särama...
    Tegin pilte ka. Ehk täna-homme on aega üles laadida.

    ReplyDelete
  3. Meile anti päikest reedel ja eile.

    ReplyDelete
  4. Otsakesi on palju ja muudkui tuleb juurde. Tänane ilm aga on jälle vastikult tuuline ja külm. brrr

    ReplyDelete