Tuesday, July 21, 2015

Suvehari ja konksuga juttu ka.:)

Vihm ja päike vaheldumisi. Jahe. Selline suvi. Päikest võiks isegi rohkem olla. Vihmaveetünne kastmise jaoks läks vaja vaid juuni alguses. Hea aeg istutamiseks ja ümbertõstmiseks, taimed ei pane tähelegi, et õieloomise ajal sootuks teise kohta viidud. Kõike muidugi sel moel transportida ei saa.
Peale Viljandimaa sõitu hakkas peas üha progresseeruvas vormis igritsema plaan tagaaia ümbertegemise kohta.
Ma mõtlen sellele esimesel võimalusel. Praegu on vaja rohida. Ja veelkord rohida. Sest selle niiskusega idanevad isegi üleeelmise sajandi umbrohuseemned (vana sireli all olid pojad)!
Hostad on kõik normaalsest veerandi suuremad. Hea kapsa-aasta.:)
Mee poolest on nigu on. Vihmaga mummid mett ei korja ja üks nädal jäi täitsa vahele.
Pärn hakkas õitsema. Mesikas ja angervaks on täies õies ja sel moel nihkub korje poolde augustisse.
Liiliad puhkevad ükshaaval. Kui mul õnnestub viimasel ajal oma väga isemeelseks muutunud arvutiga paariks tunniks ühte keelt leida, siis ehk saab ka mõned pildid üles laadida, kuid unistada ju võib.
Aga muidu? Muidu on hää. Puksin põesaid välja ja kaevasin keset aeda suure augu, kuhu poetasin hellalt Mittendorfi päevaliilia. Kõrvale istutan kõrge käokinga `Ivorine`. Suured lilled mõlemad.
Nädalavahetusel käis Mammutriinu külas, pühapäeval renoveerisin majaäärse peenra ja istutasin täis neid mägisibulaid, mis me Mammutriinuga vahetasime. Nüüd on mu aed nagu salagalerii kirkavärviliste ja põnevate maalidega, ainult, et aega võtab nende ilmnemine, loomine ja nähtavaks saamine, aga ka üksikute sibulate moondumine on huvitav. Mägisibulad, mmm...mnjaa, kui seda erku kollast ka veel kuskilt saaks, mis Tistou pildi peal oli:)...ja vahetussibulate kast ka muidugi ootab.:)


2 comments:

  1. see oli Sinust kena, et Middendorfi hellalt keset aeda istutasid, ilus lill ju :D käokingast rääkimata :)

    ReplyDelete
  2. Jah, on suuri, kellest loobuda ei ole võimalik ka siis kui nad enam peenrasse ei mahu.:)

    ReplyDelete