Monday, October 26, 2015

Oktoobrine

Astelpajul, hiina õisenelal ja karvasel viirpuul on ikka veel lehed peal ning enne lehelangemist nende alla rehitsema minna pole mõtet. Puhastasin liiliapeenrad, kaevasin kaeralilled välja ja panin eelviimase kivi sillutisse. Kohtades kuhu vähegi lehti on kogunenud, leiab kõikjalt tigusid ja nälkjaid. Enam-vähem pooleks on nii ühte kui teist ja näib, et kaks järjestikust vihmast suve on populatsiooni suureks paisutanud.
Nädalavahetus oli soe. Laupäeval anti terve päeva luksuslikku päikest ja pühapäeval sadas.
6,6 kraadi plussis, vihmane varahommik keeras ilusaks päevaks.


8 comments:

  1. teod ja nälkjad on fui, mina leian õnneks siiski väga üksikuid tigusid aga arvukus on siiski tõusnud, ilmselt on neil head ajad olnud

    ReplyDelete
  2. Meil on enamus puid lehes ja sügist nagu polekski, päike särab sinises taevas, ainult tuul tundub täna päris kõva olevat. Plaanis oli küll arvuti taga päev veeta, aga hirmsasti kisub õue.

    ReplyDelete
  3. Mina täheldasin see aasta just nälkjate arvukuse tõusu. Tigusid on niigi palju olnud. Tuleb taas pardid võtta, need söövad kõik teod ja nälkjad!

    ReplyDelete
  4. Huvitav, kuidas napp kümme kilomeetrit muudab kuiva suve vihmaseks.

    ReplyDelete
  5. Rahutu Rahmeldaja: Eks need iiri talved ka, on kaks pehmet talve olnud ja kaks mõõdukalt vihmast suve. Kunagi pole nii, et kõik perfekt ja hää. On taimedel mõnus, aga söödikud ka paljunevad.
    Thela: Rääkisin eile Heleniga, tal ka kõik lehes ja vaid üksikud öökülmanäpistused. Meri hoiab.
    Tistou: Praegu on nii palju rebaseid saanud, et kodulindudel pole isegi alevikus enam kindel olla. Meie tänaval murti ühel ööl enamus pererahva kanu.
    Tii: Kui tööle sõitsin, siis tibutas jah. Pärast oli ilus. Kasta on vaja ju.:)

    ReplyDelete
  6. Mina igatseksin ka korralikku talve, ega see vihm, lörts, lumi parem pole. Meil veel puud-põõsad lehes ja värve jagub ka küllaga

    ReplyDelete
  7. Kui ma kuulen sõna "rebane", sirutub mu käsi kabuuri poole.
    Ja meilgi on ikka veel värviline sygis.

    ReplyDelete
  8. Tõsi, see intsident kanadega oli mitu aastat tagasi, aga oli ikka jube küll. :(

    ReplyDelete