Sunday, November 22, 2015

Esimene lumi

Eile viskas päeval korraks maa valgeks, kuid see sulas kohe ära. Teine laine ümmargust teralist lund tuli õhtupimedas kriginal piki aknaid, aga see enam ära ei sulanud. Hommikul vedeles siin ja seal valget lumekirmetist.
Kassid käituvad talve lähemale hiilimise suhtes täiesti erinevalt. Härra Tibu on nagu vana tusane lord, kelle elus pole enam mingeid värve peale kaminatule ja inimliku soojuse (ja sedagi vähest tuleb selle noore musta pätiga jagada). Paistab, et Tibule talv ja tubane elu eriti ei meeldi. Igav on. Mängige minuga ja laske mind sisse, välja, sisse, välja, sisse, välja...
Bond on selga kasvatanud metsiku puhevil karukasuka ning selle alla mõistliku rasvakihi. Silm särab, karv läigib, kassiisand sööb hoolega ja valmistub talvituma. Õhtuti "vaatab Bond kella ja läheb tööle". Õues on nii palju väljakutseid, vaja patrullida, hiireseiret teha jne.
Viimasel ajal on ta oma staabi teinud meie kuuri. Sealt on ka hästi kuulda kui inimesed hommikul ärkavad ja saab kohe tuppa.
Lihtsa loomuga Bond (andke mulle süüa, sasige mind ja laske siis õue) erineb ülisotsiaalsest Tibust nagu öö päevast. Tema ei pauguta ustega ega manipuleeri mammaga nagu Tibu.
Täna tuli majja uus elanik, sinilind Friida.

7 comments:

  1. Näis, millal meie neid esimesi helbeid näha saame

    ReplyDelete
  2. Tahan ka esimest lund :) Kes on Sinilind Friida ? Meie kassikolmik on muutunud kuidagi imelikuks, miski pole enam nagu see, mis peab, rääkimata sellest kuidas Kusti audis kassi mängis, Siku tõelist toidustreiki teeb ja Mustikas aknal ilma sõimab :D

    ReplyDelete
  3. Muhedikule: Helbed need ei olnud, esimene lumi oli jäine ja karm.
    RR: Sinilind Friida on noor india kaeluspapagoi. Pelgliku loomuga, väga ilus ja omamoodi lind. Aga kassidel on kaamos kallal, meie Tibul vähemalt küll. Bond särab jätkuvalt, tõeline põhjala kass.:)

    ReplyDelete
  4. Oi, Rahmeldaja, teie kassi nimi on ka Mustikas! Ma arvasin, et minu laps on ainus, kes kassile sellise nime paneb :-D Meie oma ilma ei sõima, tema kräunub minuga, kui kööki lähen, sest kui on inimene köögis, siis võiks ju ka kassikesele midagi maitsvat anda

    ReplyDelete
  5. Aalu veedab seni veel öid õues, ilmselt puukuuris, sest hommikuti välja ilmudes ta eriti märg ei ole. Aga jah, tuppasaanud kass peab süüa saama ja KOHE, olgu sel perenaisel nii kiire muude asjadega kui tahes. KUi ei saa, siis tuleb selline hale mjäu, nagu oleks see viimane hingetõmme enne näljasurma kõngemist.

    ReplyDelete
  6. Kasside järgi võiks küll öelda, et läheb külmaks, sest energia kogumine käib ja söögiisu on metsikult hea.

    ReplyDelete