Thursday, January 14, 2016

Lumeselt

Kahe ööpäevaga on alla tulnud terve eelmise talve norm. Õudne. Harjumaa suudab teed puhtad hoida, kuid linn jäi eilse lumesajuga jänni. Täna hommikul oli Tallinnas natuke parem pilt, kuigi Järvevanal ja Suur-Sõjamäe pidi sõitma ikka suht umbes, sest joonestust lume alt näha ei ole.
Kodus on lund aiapingi alumise ääreni ja hangedes kõrgemaltki mis teeb lume paksuseks ca 40-50 cm. Muidugi on see kohev, kerge ja õhuline.
Vähe lund näinud nooruke Bond (eelmine talv lume poolest just ei uputanud) läks täna hommikul õue ja kadus. Kui ma veidi hiljem autot läksin välja kaevama, siis istus ta keset tänavat koheva lume sisse sõidetud rööpas, oli väga nõutu näoga ja tegi miu!. See pilt paistis kuidagi nii kodutu välja.
Paistis, et paksule lumele vannuvad ka pöörased isakassid alla. Ja mida siin ärbelda kui ka teised kõutsid lumede eest tubadesse pagenud, magamiskoht puuriidas lund täis tuisanud ja see neetud lumi igal sammul kottideni.
Kutsusin, et tule, lähme tuppa. Keeras pea ära. Ma olen vaba loom. Tulen kui tahan. Aga kui labida trepile viisin, siis ta istus seal juba ees, must molukene küsivalt ülespoole vaatamas. Kas, sa...?
Niipalju väärikust on selles väikeses vaikses mehes.:)
Rohkem ei ühtegi miud, lihtsalt, et äkki lased sisse, kui sa juba siin oled...sest olgem ausad, väljas on ikka täitsa jube.
Kella kuue ajal hommikul miinus 10.
Õhtul oli kena üllatus, koju sõites tabas veidi enne Sakut autot tihe lumesadu ja enne urgu pugemist nentisin, et siin oli terve päeva sadanud. Lund on aias põlvini.


4 comments:

  1. Väike kallis kiisuke! Kas ta muidu on ka vähese jutuga? Õekene teeb tal ka ainult peenikest "miu'd", muud ei midagi. See on nii peenike hääl, et me kõik ehmatame alati naerma selle peale :-)
    Koerad on sigaõnnelikud, lumest paistab välja ainult nina nagu periskoop, koerad ise on üleni lumes ja mürgeldavad palju jaksavad

    ReplyDelete
  2. Ma ootan laupäeva, et teha üks korralik suusasõit, saun ja püherdus lumes koera kombel!

    ReplyDelete
  3. Jah, ka meil on kassid väga sõnakehvad, eriti ei räägita.Rohkem nii moka otsast kogemata kui midagi poetub.
    Oeh, oleks juba laupäev, tõepoolest...:)
    Aga täna peab ju veel läbi selle valge põrgu kuidagi tööle saama ja pärast koju. Jubee.

    ReplyDelete
  4. Lumeselt elame tõesti. Tänagi sadas kenasti juurde, kattis kõigi aias uidanud loomade jäljed lausa minutitega

    ReplyDelete