Tuesday, February 23, 2016

Karvikute kombed

Seesinane veebruar on olnud pilvine ja soe. Suhteliselt. Kuu esimene pool plussis, teise poole keskmine nullilähedane ja teine pool ka lumesem. Neljapäeval sadas sulaselget jäidet, on sadanud vihma, lund, kena lund, lörtsi ja kõike muud mis veest külma kaasusel kokku annab käkerdada. Mitte midagi toredat sellest ei ole. Vast ainult see pärlmuttervalgus...
Aga karvikute hierarhiast tahtsin rääkida. Kui te võtate endale kutsika ja see on juhtumisi poiss, siis mehistudes proovib ta kindlasti korra või paar ise teie asemel bossiks saada.
Arvasin üldiselt kasside kohta sama, kuid näib, et nii see päriselt ei ole. Bond on nüüd heas kickpoksi vormis kakluselukas, Härra Tibu aga patsivistliku suundumusega salekass. Kumb neist on majas boss? Uskumatu, kuid see on Härra Tibu. Vahel näib nagu peaks ta toda musklihunnikut ikka veel titeks ja too on diiliga lahkesti nõus. Kuid seal on veel midagi sümpaatset - näib, et kassidel kaasneb bossiksolemisega ka vastutus ja hool oma alluvate eest.
Tibu küsib õuest tuppa, kuid jääb avatud ukse juures ootama kuni Bond ka eemalt sörkides kohale jõuab (Bond pole seniajani iseseisvalt "koputama" õppinud). Vahel küsib Tibu õue kuid hoopis selleks, et ukse taga ootav Bond sisse lasta. Inimesed kõike ei märka, kuid Tibu teab. Teinekord lakub ta vastuvaidlemist välistaval ilmel (seisa paigal, rsk!) Bondi kõrvataguseid ja too laseb sellel taltsalt sündida. Samas võtab muidu nii malbe Härra Tibu Bondi läheduses peenelt olemuslikke hoiakuid, millest ei jää kahtlustki, et kumb on aadlik ja kumb lihtne löömamees (a` la "selle põrsaga ma koos ei söö", "mina SELLE kõrvale diivanile küll magama ei lähe" jne).
Eile tõi peremees poest huvitava kasti. Mõlemad kassid joondusid õhinal uue atraktsiooni poole. Härra Tibu kükitas taguotsale, võttis poksijaasendi ja ähvardas käpaga Bondi "See on minu kast!" Bond tõmbus kohe tagasi ja vaatas eemalt kuni Tibu huvitava kasti hüvesid testis.
Ilmselt on see nii vaid koduseinte vahel. Oma aias on Bond täielik maalord, Tibu seal märgistamise ja territooriumi kaitsega ei tegele. Põõnab niisama verandal või puuriidas ja lidub võõraste kõutside eest kui Bondi kodus ei ole, sest Tibu ei kakle muidu kui vaid enesekaitseks. Ometi kui kassid õuemurul kokku saavad, ootab Tibu sallival ilmel kuni Bond talle põsepai teeb ja Bondil pole midagi selle vastu.

4 comments:

  1. Nii nunnu ja sydamlik jutt, sa kohe oskad.

    ReplyDelete
  2. Kus osa juttu jäi? Kõik see kaklemise koht ja midagi oli veel :-) (Ikka kismat tahaks, onju :-D)

    ReplyDelete
  3. Mingi error oli sellega, juba üles pandud tekst haihtus blogist. Eks mälu järgi taastasin, aga kakelus unus panemata.

    ReplyDelete