Monday, November 28, 2016

Ikka talve poole

Pühapäeva lõunast hakkas jälle lund sadama ja täna oli korralik miinus 5 pluss kõle tuul, mis andis hommikul kokku tuulekülma miinus 10.
Kuigi vaba valget aega on häbemata vähe, jõudsin suure sula ajal siiski korra ka peenrad üle vaadata.
Peale seda kui hostad üks talv üsna mitmekesi arvasid, et peaks nina mullast välja pistma, käin neid igaks juhuks uurimas kui lumi jälle ära sulab. Aga seekord oli kõik ok.
Liisuke tegi eile esimest korda tutvust hobustega. Esimene ratsutamistund. Oh, nii turvaline, puust ette ja punaseks. Küll oli hea vaadata.:)
Hobused on sama mõnnad kui kassid. Olime sääl peaaegu poolteist tundi. Kõik see enne sõitu harjamine ja sadulasse panek ning hobusuhtlus - käisekangas võetakse delikaatselt hammaste vahele ja sakutatakse (teda sa patsutad, aga mind!), vanade aegade tuttavad tallihääled. Söödad ühele leiba, selja tagant kostab vaikne "ugh-ugh-ugh" (tule anna mulle ka!), mõni emotsionaalsem ei suuda hirnatust kinni hoida, ehk sa muidu ei tea, et keegi seal nurgalatris ka leiba tahab.
Liisu esimene hobu oli eesti tõugu malbe mära. Paksu hallikasmusta karvaga ja nimi oli Rossu.
Tasakaal oli tüdrukul hea, hoidis ratsmeid, mitte sadula servast. Ja kergendamine tuli tunni lõpuks ka juba päris hästi välja.
Aianduse koha pealt on praegu täielik natüürmort. Ainuke asi, et tõin kotikese kasvuturvast tuppa soojenema, et kaks viimast "lume alla" külvi ära teha.
Pisike plaan on ka mõnel ilusamal (loe "soojemal") nädalavahetusel oksi lõigata kuid selleks peab ikka eriline hoog peale tulema.





4 comments:

  1. Meil olid samuti miinused, lumeta ja ilge tuulega. Pime-pime, talve ei kuskil

    ReplyDelete
  2. hobused sama mõnnad nagu kassid :D
    Ega see hoog võib üsna ootamatult tulla.

    ReplyDelete
  3. Täna peab tõdema, et kord on jälle majas ja ilus tali vaatab aknast tuppa. Ma ei tea küll miks aga kuidagi turvalisem tunne kohe tuleb. Ju ikka see minu jääkaru geen tegutseb. Hobused on tõesti KA toredad loomad. Ma ei ole ammu nendega lähedalt kahjuks kokku puutunud kuigi meist mitte kaugel on täitsa arvestatava hulga hobustega tall ja seal on ka Pipi hobune. Teda läheks katsuma küll :)

    ReplyDelete
  4. Mul on ka mõned talikülvid mõttes. Sortisin seemneid välja, aga pooli ei leidnud üles. Lõpuks jäi seekord kõik tegemata, kuna valge aeg sai otsa ja kogu aeg kulus veel sügistele töödele. Talikülvid ja muud talvetööd peavad veel ootama! :D

    ReplyDelete