Monday, March 20, 2017

Ametlikult siis ka.:)

Täna keskpäevast ta siis saabub ametlikult, kalendrikevad. Sai ikka hardalt ja kaua teist oodatud. Jõulust saadik vähemalt.:)
Täna tööle tulles paistis tõusev päike otse silma.
Aedniku seisukohast on tänavune kevad varasem kui eelmisel aastal.
Kuldnokad kudrutavad juba vaikselt vahtra otsas. Üks kurg hõikas eile taevas teist taga ja laupäevase pluss 3 asemel oli pühapäeval pluss 4. Õhtul läks mitu haneparve üle.
Lõpuks sai aiale talvelaga koristamise mõttes ometi ka ring peale tehtud. Nädal aega nokitsemist, ikka tund või poolteist päevas. Peenem viimistlemine jääb edaspidiseks.
Kuna igihaljaste epimeediumide lehed olid talvega koledaks läinud, siis lõikasin need maha. Suur üllatus oli, et `Arctic Wings`lehtede all on peidus juba värsked õievarred. Olid küll veel külili ja kokkupakitud asendis kuid kas epimeediumide jaoks siiski veidi vara ei ole?
Rõduukse juures toas olid maas pikad mustad libisemisjäljed, üks karvik on õuest pori seest tulnud ja mõtles ilmselt, et võtab kiire järsu kurvi. Tõenäoliselt käis parketil külili. See on see, et võta endale kass ja sul on igal sammul mingi huumor.:)
Eelmise aasta hilissügisel tulnud emajuured ja muud mägilased on kenasti elus. Ja hoolimata porist ja jahedast kisub nagu magnetiga aeda. Nii palju on uut ja põnevat, millised on uute mägitulpide ninakesed, kas nartsissid jäid ellu jne jne.
Täna tuleb imeilus päikseline päev, aga nagu ikka, kaasnevad sellega ka öökülmad. Hommikul oli -9,4.


3 comments:

  1. Oi kui külm, meil vaid -1,2 aga paks udu on siiani ja ei mingit päikest. kaaside ja huumori kohapealt on sul tuline õigus :) Nats veel kevadeni aega aga peaaegu kohal see on :D

    ReplyDelete
  2. Meil vastupidi- udune ja sombune päev :)
    Ilusat päriskevade ootust

    ReplyDelete
  3. Hoolimata kylmast ja lägast hakkab aedniku syda sygelema kohe, kui suur lumi läinud.

    ReplyDelete