Thursday, March 16, 2017

Mõnus märts.:)

Teisipäeval oli +3, kuiv ja selline kohe täitsa hea aiailm. Imbusin peale tööd tunnikeseks aeda, näpsisin siit ja sealt ning siblisin kivilast talvesaasta välja. Mägisibulad on heas ordnungis, tuleks rohkem päikest, see muudab värvid sügavamaks. Üks nimetu nõmmkann ja üks nelgike olid talvega pihta saanud, kuid küüsnelgipoeg  nägi hea välja ning asperulad olid ka kõik elus ja hea tervise juures.  Pisikivirikke  talvega välja läinud ei olnud. Üldkokkuvõttes võib öelda, et hea talv alpitaimedele. Püsikute poole peal on aga tänavu jubejube. Maa on sügavalt külmunud ja pinnal  loigud. Seal võib kadusid tulla. Siilkübarad sellist ei salli ja ega neid nartsissegi tea. Need just kõige loigulisema koha peal.
Kõrvikpriimulad on kõik kikivarvul, aga tagasi toppida ei saa, sest alt on jääs.
Liiliapeenar tegi rõõmu. Amuuri adoonis on nina välja pistnud, igalt poolt ilmub massiliselt krookusi ja aprilli alguseks võib meil siin juba täitsa värviliseks minna. Iirisepeenra poole ei kannata seevastu jälle üldse vaadata. Maa on 5 cm pealt sula, kuid all igikelts ja vesi jää peal.
Kui õue läksin, siis jätsin Härra Tibu meelega tuppa. Ausalt, ma ei taha endale porist kassi kraeks kui ma peenras küürutan. Ümber maja liikudes oli siit ja sealt aknast näha väikest kahjatsevat mustvalget näokest. Lase mind ka õue, tahan kaa.
Siis ta kadus. Ju läks magama. Tühjagi. Mõne aja pärast tuli Härra Tibu õnneliku kapakuga ümber maja, endal lai naeratus näol. Ahhaa, aga mamma lasi mind ikka välja!:)
Ja siis algasid sigadused.
Eile oli esimene kuum märtsipäike. Aed lausa võpatas. Mullast volksasid kohe välja tulbininad ja veel krookusi. Talvine lumekupp avas õied. Päiksega oli 7 kraadi. Et see igikelts ometi kiiremini sulaks. Täna varahommikul -2 ja esimene musträsta laul.
 

2 comments:

  1. Musträsta laul on kõige ilusam kevadelaul üldse. Linnas laulavad ka!

    ReplyDelete
  2. Meil ei laula veel ükski kevadlind :(

    ReplyDelete