Friday, May 19, 2017

Mürinal.

Tegelikult algas see juba eile. Taimed teavad. Juba hommikul oli õhk täis puhkemise lõhnu, öö jooksul olid maa seest kerkinud epimeediumide õievarred ja puud hakkasid lehte minema. Terve päeva oli meil süvasuvi. Ühe päevaga rohkem muutusi kui varemalt terve nädalaga. Aga oli ka ülekütmist. Priimulad on harjunud mai alguse päikesega, mitte suvesoojaga ja loovutasid oma õied juba lõunaks. Proovisin kasta, vähemalt ei kannata leherosett janu käes. Korraga kõik ühel päeval, trahh ja põmm! Õunapuud, sirelid, kased...hostad tulid nähtavale, kevadvõhk ja kõrvikpriimulad sirgusid, kuldkingadelgi on ninakesed väljas, nartsissid ja tulbid lõid õied lahti. Homme on jälle hoopis teine pilt. Esimene mõnus sume suveõhtu, tam-tiditam.:)

7 comments:

  1. Jah, siingi oli laussuvi. Tulbid vaevu jõudsid sirguda ja nüüd küpsetas ühe päevaga üsna korralikult nad ära ka :) Aga no mai ka juba ju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulbid said kiirõitsemise jah. Mõne sordi rekord oli neli päeva.

      Delete
  2. Ei sobi mulle see vindumine ja siis priuh-prauh ja kõik juba närtsinud

    ReplyDelete
  3. Meil olid eelmise nädala ilmad üpris koledada, koidu ajal juba +22 ja edasi ikka 30-st kõrgemale. Olen vist Milda tüüpi, liigne tormamine suve poole pole ka õige asi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, imelikud ilmad. Samas ennustatakse head marja- ja õuna-aastat, et viljapuud õitsevad nii hilja, öökülmad ei küüni enam ligi.

      Delete