Friday, March 23, 2018

On see nüüd või ei ole see, justnagu ikka oleks...

Igatahes, nad keeravad täna öösel kella ja see PEAB olema kevad.
Siberist tulnud ilge pakane lagunes enne naistepäeva. 06.03 oli hommikul kõigest 10 miinust ja ilm selline mõtlik poolpilvine miinus neli. Naistepäeval oli mõnus miinus viis ja 09.03 -1,3. Öösel sadas üle hulga aja lund. Laupäeval 10.03 algas suur sula, linnas tõusis temperatuur viie kraadini ning lumi sulas kohinal. Vähemalt nii oleks mulle meeldinud mõelda.
Sel moel solistas vahelduva eduga kolm päeva. Siis läks jälle külmaks. Miinuskraadid püsivad. Mõnel päeval on päike, siis sulavad jää ja lumi kuumade kiirte all, isegi loike ei jää, lumi lihtsalt kaob, haihtub õhku.
Päikesega on illusioon, et õues on soe ja mõnus. Õue astujat tervitab karge arktiline õhumass. Meie poolvarjulist aeda katab endiselt kõvaks külmunud jäise lume kilp. Võib öelda, et servast servani. Üks krookus on välja sulanud, aga mingit õitsemise soovi ei paista tal küll olevat, sest maa on jätkuvalt külm ja kõva.
Täna oli päike, kuumutas päris ägedalt, aga kui õhtul õue uurima läksin, siis midagi välja sulanud küll ei olnud. Tüüpiline kevadkärsitus, et saaks aga juba siblima hakata.
Tuppa toodud külvid on igaüks mingi ninakese välja ajanud ja selle üle on hea meel. Kasvuhoones püsib jätkuvalt vaikus, aga täna oli seal juba head magusat ärkava mulla lõhna tunda. Tomatid ja basiilik on ka üles tõusnud.






8 comments:

  1. Kellakeeramine on homme öösel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmh...et siis üleeile ei olnudki eile :).

      Delete
  2. Meil just jääkoorikut pole ja lumi tundub ka tasapisi ikka vähenevat kui just juurde ei saja aga ninasid pole. Nüüd tahaks juba siblima jah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noneh, sulab, aga aeglaselt. Mullahunnik on jätkuvalt jääs, käin iga päev riibumas, pool ämbrit korraga saab kätte. :)

      Delete
  3. Keltsane, keltsane. Sulab ja puhub. Liiv hakkab juba klaariks saama meil siin. Muu on külmand :)
    tahaks muidugi siblima

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täna andis ka meie keltsakilp mitmest kohast alla. Kevad murrab sisse. Oli ka aeg.

      Delete
  4. Ja talv teeb veel ühe etteaste! Ehk on lootust kevadele aprilli saabudes. Maal olid juba lõokesed ja sookured!

    ReplyDelete
  5. Oi, kui lõokesed juba, siis pole enam palju jäänud.:)

    ReplyDelete