Thursday, January 17, 2019

Lumine ja veidi vähem

Nädalad lähevad kiiresti, talihari lausa vuhises mööda. Tänavune talv on tavalisest lumisem. Sellist sadamist pole teab mis ajast olnud. Iga päev tuleb midagi maha, olgu või lumekirmegi. Kuid on olnud ka 10 ja 15 cm päevas. Tavaliselt vajub kohev lumi varsti jälle tihedaks, sest karged ilmad vahelduvad vähemalt kord nädalas nullilähedaste temperatuuridega. Mõõtsin eile lume paksust põllul, see oli 30 cm.
Kuna talveõhtud on pikad, siis oleme hakanud õhtuti jalutamas käima. Hea näide ilmade heitlikkusest - eile õhtul paistis kuu, lumi krigises jalgade all ja külma oli ligi 9 kraadi. Täna hommikul on kraadiklaas nullis ja õues soliseb.
Kivila taimede pärast muret ei ole, sest hellikumad said klaaskatted peale ja ülejäänud on äraproovitud vintsked tegelased.
Uurisin eile raamatupoes Hannusti uut raamatut "Minu aed". Küll oli ilus, hea tekst, ilusad pildid, kaunilt kujundatud, aga koju ei ostnud, kuna oma aiaga oli vähe paralleele. Samas, lugeda tahaks väga, sest teiste aiad on ikka huvitavad. Ehk jõuab see millalgi ka raamatukokku.
Kassid on talvesse suhtumise asjas nagu öö ja päev. Härra Tibu võtab külmematel hommikutel kaua hoogu, enne kui suudab kergendusringile minna. Bond aga tuleb tuppa, sööb kõhu täis ja küsib jälle õue. Kui ta trepil pakast ja ilma nuusutab, koputan tasakesi vastu akent, et ehk tahab tagasi, võin ju ukse lahti teha. Bond lööb pea selga ja kappab põõsaste  vahele nii, et lumi tuiskab. Krabab kõrrelisi ja lööb kepsu nagu isaküülik. Hull lugu. Sellele sooblile meeldibki kuuris magada kui on külm ja lumi ja pakane. Sellise kasukaga muidugi jah. Aga vahel tuleb ka tema öösiti tuppa ja põõnab soojas pesas ausalt hommikuni. Et oleks vaheldust.

1 comment:

  1. isaküülik :D :D :D

    Jah, sajab ohtrasti ja kogu aeg midagi. Teeb suve tasa.

    ReplyDelete