Tuesday, November 27, 2018

Aiapuhkuse algus.

Talvekuu kolmas nädal oli suhteliselt tüüne, rahulik ja tuuleta. Ööd ikka plussis ja taevad enamasti pilvised. Kogu novembri olen nädalavahetustel tasapisi ka aia kallal nokitsenud, aga tõsiseks tööks pole läinud. Pigem sellised peenhäälestused - lohkude mullaga tasandamine, seemnekülvid, pisipõõsaste lõikamine, kivilate leherisust puhastamine, hellikutele niiskuskatete paigaldamine, kevadeks erinevate muldade ämbritesse valmis segamine.
Novembris oli palju ka igasuguseid käike ja külastusi, neid jagus igasse nädalavahetusse.
25.11 lajatas ilmataat miinus 8,7-ga. Ka terve pühapäev oli miinuses ja maapind kivikõvaks külmunud. Aed sädeles päiksepaistes härmarüü all, aga õue küll enam ei kiskunud.  Elu-olu on tõmbunud tubastesse sfääridesse. Oleks vaid aega...Tahaks lähemalt uurida kõiki neid garderoobis ja panipaikades suve jooksul tekkinud entroopiavälju, tahaks uue vaibalõime käärida, tahaks mõned helkurid meisterdada jne jne
Kuulutaks detsembri õige kodukuuks ja ei tuleks urust vabal ajal üldse välja...:)
Täheldasin, et millegipärast on viimasel ajal palju varrastel kudumist olnud. Roosa angoorasallike läks juba  lapselapsele ja bukleelõngast kohev rõngassall saab ka varsti valmis. Lihtsad soojad asjad, mida teleka ees teha saab.
Härra Tibu vaatab mõttesse vajununa aknast härmailu, temagi ei taha õue. Või nagu tahaks, aga seal on nüüd nii kõle ja kale. Võtab kassidki filosofeerima. Härra Tibu istub seal vähemalt pool tundi.

Kõrred
Okaspuud härmarüüs
Eksoot enne talve, Prostranthera guneata. Eks näis, kuda kevadel....


1 comment:

  1. Nüüd võiks ilmad rahumeeli just sellisena kestagi. Kerge külmake ja vahel mõni helbeke kund :)

    ReplyDelete