Wednesday, April 18, 2018

kevad 2018

Eelmine nädal oli imekaunis, päikseline ja suhteliselt soe (+8 kuni+17) päevad ja jäised (-3 kuni -7) ööd. Sellist kohtlemist naudivad kevadised sibullilled (krookused, võrkiirised, armeenia sügislill), kuid kärmelt on nina mullast välja ajanud ka lõokannused ja transilvaania sinililled. Harilik sinilill jaapani sireli all pole veel puhkenud.
Pöörane tõmme õue, sest seal on soe ja mõnus toimetada, kuigi maa on 20 cm sügavusel veel külmunud.
Nädalavahetusel saigi siis kõike tehtud, küll on hea kui on suur mullahunnik õues, potistamine on nii lihtne. Istutasin toakurgi ja õuetomati taimi ümber, reanimeerisin mägisibulaid ja tekitasin hostapeenra kõrvale väikese teejupi. Esmaspäeval tuli vihma, maa ärkab üles, õues on fantastiline kevade lõhn, mis koosneb elustuvast mullast, tärkavatest taimedest ja puude-põõsaste hingeõhust. Ilus ja õnnistatud aeg. Eile oli peale vihma 18 kraadi sooja. Kui see nii edasi läheb, on varsti metsad rohelised. Aias on kõige varasemate õiepidu: `Constellation`
`Lady Killer`
`Romance`
Crocus imperati ssp. suaveolens
Crocus chrysanthus var. 'fuscotinctus':
Aina ilusamaks läheb.:)
Pickwick
Kust sa lilleke siia said? :)
George
Kohustuslik amuuri adoonise pilt ka
Katherine Hodgins ja Blue Pearl
Võõrasema on uskumatult vitaalne, ikka seesama õis, saanud 2 korda -7 ja veel -5 ja -3. Ikka ilus.
Värvid
Käesolev nädal on vihmane ja jahe, aga öökülmu pole olnud. Päeval +6, öösel +2. Ongi hea, et väga ei kuumuta. Aprill ikkagi. Puhkuseni on  2 nädalat. :)

11 comments:

  1. Eelmise nädalaga arenes kevad jõudsalt ja uusi õisi lisandus iga päevaga.See on ilus aeg-minu lemmikaeg

    ReplyDelete
  2. eriti jõudsalt hakkas arenema kõik vihmapäeval

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, see vihm oleks nagu äratuskell, tulbid vupsasid ööga kohe 7 cm pikemaks.

      Delete
  3. see esimene lõhnaõhtu on alati niiiii mõnus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo, neid tuleb veel, lehtimise aeg on eriti ambroosia õues.:)

      Delete
  4. Ilus-ilus-ilus!!!
    Kas see Cargari krookus eelmises postituses on see, mis Sa SS-lt said ja kaks pudinat ka mulle jagasid? Olin kindel, et panin ta ühte kohta maha, aga kaks kevadet ei midagi. Eile leidsin ühe oraanzi õiekese hoopis teisest kohast ning tapasin, et too ongi too. Aedniku mälu või asi! :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, see tuli teisi teid pidi, aga seesama jah. Tema tahab elada parasniiskes mullas, aga mitte jalad vees. Sibulate toitumisajal suvel, ei tohiks muld läbi kuivada.

      Delete
  5. Väga lahe mõte need krookuselaigud ridamisi sättida – on kohe midagi vaadata, mitte ei uita pilk otsides siia ja sinna. Ma arvan, et peaksin järgi tegema, ainult mõtlema peab, kus see sama efektselt välja paistaks. Sest need varakevadised värvilaigud on nii suur rõõm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan, aga see on ainuke koht mis aknast näha ja sellepärast nad seal on. Tõepoolest, värvid on hästi erinevad, aga sobivad sellegipoolest kokku.

      Delete