Sunday, April 8, 2018

Õnnis nädalavahetus

Neljapäeval küttis päike +14 ja kogu maha sadanud lumi haihtus ühe päevaga. Iiiih!!!:D
See on määratu tore tunne, tead, et su kallisvara on välja sulanud, aga neljapäeva õhtul maandusin kodus alles videvikus ja nii pervo ma ka ei ole, et lähen taskulambiga uurima kuidas krookused elavad jne.
Nõnda siis lükkuski aiatiir edasi reede peale. Ja see reede muudkui venis, oi, kuidas venis...
Kui koju jõudsin, siis wuhisesin kohe aeda, oi, küll oli põnev, nii põnev... :)
Ninakesed  siin ja seal, paigast nihkunud nimesildid. Oo, enamus uusi lauke on imeliselt hästi talvitunud! Kõrvikud ka kõik triksis-traksis ja kivirikud üliheas vormis. Sel aastal tuleb palju õisi.
Jääkilp oli osad mägisibulad ära närutanud, umbes paarkümmend sorti, aga kui sealt terved potti panna, siis pole häda midagi, kuivas ja soojas nad taastuvad.
Laupäeval kadusin aiasügavustesse juba terveks päevaks ja jäägitult. Kampsuni ja vestiga oli täitsa paras toimetada. Koristasin kasvuhoonet, pikeerisin taimi ja rohisin mõnuga. Üks peenar jäi sügisel üle käimata ja peale maa sulamist on seda kõige parem teha, Sisuliselt tähendab see umbrohu kokku korjamist, sest see pole jõudnud juurduda. Lisaks  umbrohule on kõik peenrad samblasse kasvanud. Selle põhjuseks arvan olevat pika vihmase sügise, mis kuni jaanuarini kestis.
Laupäeval avanesid Gargari krookused

ja kevadised valevlilled.
Bond võtab päiksevanne.

Alpimaastikud kosuvad peale pikka lund

Ka üks pisikene talvine lumekupp tegi silmakese lahti.
Täna käisime mesilas. Kõik pered on elus ja mesilamaal näitas kraadiklaas +14. Mummid saalisid edasi-tagasi ja tassisid õietolmu. Ilmselt on urvad juba puhkenud.

4 comments:

  1. :D oli imeline vahetus tõesti, meil jõudis täna pealelõunaks +17 ni ja tuul oli selline õrn ja mahe, nahistasin tasapisi. Tore, et kõik talvitumised on hästi läinud, mummid kaasaarvatud. Urvad on :)

    ReplyDelete
  2. Miks sa arvad vihma sambla tekitajaks? Ma ka sellega aastaid hädas, ei aita siin tuhk, lubi ega kompost. Kirjuta fb-s, kui viitsid.

    ReplyDelete
  3. Mina teen küll sageli taskulambi-pervot, kui reedel hilja maale jõuan ning pimedus juba maad katab! :P
    Kevade tulemine on ikka väga vägev ja väekas!

    ReplyDelete
  4. jaa, sa oled ytlemat akannatlik aednik :) pealamp on muide täitsa tegija (naeru mugistades vasakule)

    ReplyDelete