Thursday, March 27, 2014

Ilusad ajad ja üldse

Sel nädalal on antud päevati kuni pluss 13 ja öösiti miinus 4 kuni pluss 2. Ajavahe (kevadete arengutsükleid  eelmise aastaga võrreldes) on kahanenud kuu aja pealt kahele nädalale, s. o.  2 nädalat on kevad veel ajast ees. Krookused on täies õies ja laugud juba poolest saadik väljas, tulpidest rääkimata. Siit ja sealt vupsab jätkuvalt mullast põnevaid ninakesi, kelle kohta ma veel päris täpselt midagi öelda ei oska.
Aga koduloomarubriik siirdub täna hämarmaadele. Inimene ei tea siiamaani paljude asjade kohta päris täpselt kuidas need käivad, kuid neid asju juhtub...
Kuna meie karvikud on "tummahambad" ja kasutavad helikeelt ainult äärmise ekstreemolukorra puhul, siis on nad enda tavavajaduste meile mõistetavaks tegemiseks välja töötanud terve süsteemi. Kuidas saada öösel õue? Härra Tibu loob isikliku kontakti ja tallab inimeste peal jõhkralt seni kuni keegi ennast üles ajab ja talle ukse avab. Proua Muri ei tule kunagi inimeste voodisse ega küünita isegi käpaga (fuih, nii ebahügieeniline!). Aga tuleb välja, et mingit omalaadi sidepidamise viisi kasutab temagi. Olen vahel öösel ärganud eimillegi peale. Lambist. Mõte ulbib pimeduses. Vaikus. Keegi sammub üle toa rõduukse juurde. Ahah, kass tahab välja. Ja see on tavaliselt Proua Muri. Ma pole kunagi mõelnud mille peale ma ärkasin, ei mingeid hääli, lihtsalt uni taandus.
Eile öösel nägi peremees und. Uni oli suhteliselt filmilik ja värviline, kui järsku tõmmati unenägu pooleks, vajutati nagu telekas kinni ja teadvusse sugenes selge signaal "Kass tahab õue!". Ta tegi silmad lahti ja nägi voodi kõrval väikest tumedat kogu, kes teda ainiti silmitses. Peremees laskis Proua Muri välja, keeras uuesti magama ja unenägu jätkus samast kohast kus oli katkenud. Siis hakkasin minagi mõtlema oma imelike ärkamiste peale kui Proua välja on tahtnud. Veider küll, kuid tekkib küsimusi hämarvallast, näiteks nagu: kas kass võiks kasutada telepaatialaadset kontakti loomise viisi? Mind huvitab siiralt kas mõni loomaomanik võib olla midagi sarnast kogenud?

3 comments:

  1. aga otse loomulikult olen kogenud ja kui vaadata kuidas nad vahel meid vaatavad normaalselpäevaajal pole ka midagi imestada, et nad suudavad öösel mingil müstilisel moel kontakteeruda. ma arvan, et see kas me tajume neid või ei sõltub enda tundlikusest kõlagu see hämaravald siis nii veidralt kui tahes. minu meelest on öihtsalt olemas energiaid, mida inimkond vel ei tunne, puhas teadus ja ei midagi hämarat :D

    ReplyDelete
  2. Olen kogenud küll mingeid müstilisi aistinguid, aga seoses koeraga.
    Ja miks teil on päevased temperatuurid palju kõrgemad kui meil?

    ReplyDelete
  3. Ei ole iga päev kaugeltki nii soe. Panin temperatuurid üldiselt. Korda paar on olnud päikse käes sellised plussid, tänagi käisin tubaste riietega pilti tegemas.:)

    ReplyDelete