Friday, March 21, 2014

Kevadel

Lumine järeltali on sedakorda jälle läbi. Hommikused temperatuurid kõikusid miinus kümne ja miinus nelja vahel, eile õhtul virutas ilmataat 10 cm lund maha ja täna hommikul on pluss 2,5. Ilmajaam on prognooside osas ka väga lahke olnud, edaspidi lubatakse kõigile halva kliima ohvritele kuldset kevadet (kuni järgmise lumepilveni:) liblikate, linnukeste ja mesilastega ning sooje ilmu.
Käisin kesknädalal lumes sorimas, et kus need võrkiirised ja muud kaunidused kõik olidki ning tõdesin oma heameeleks, et võrkiiris on veel tugevama õiega kui krookus. Seal lume all nad olidki, terve suur õiepuhmas. Soputasin lumekristallid pealt ära ja `Katherine Hodginsi` õied olid täiesti veatud. Sügisel toon võrkiirist veel aeda juurde, sest see taim paistab meie heitlikes kevadetes palju vintskem olevat kui krookused.
Üle poole Edroni taimedest õitsevad.:) Eriti ulmeline näeb välja Asarum maximum `Silver Panda` õis. Sametine ja olemuselt ülimalt täpne värvide kooskõla - purpur pluss kreemikasvalge.:)
Jah, ma tegin piti. Jah, ma olen vaipadest ka pilti teinud. Ja aiast. Aga üleslaadimise ajaks on toss väljas. Üritan sellel nädalavahetusel pildivõla ära õiendada.
Tööpäevad on hetkeseisu eurorahade viljastavas keskkonnas (kõik omavalitsused ehitavad teid ja maanteid) hullult intensiivsed ning polegi midagi muud. Vähemasti on kevad.
võrkiiris `Katherine Hodgin` ei karda lund ja pakast (nädalajagu külma kuni -14)
Hariliku näsiniine prooviõis enne külmalainet
Vaibavabrik: täisvillased tõprahalli ja indigosinisega.
Vaibavabrik: Valge varjundid ja naarits, tavakaltsukad

Asarum maximum `Silver Panda`
Ja see õis...:)

9 comments:

  1. Kevad ja soojenev ilm on tore! Vahepealne tekitas juba tõsiselt muret.
    Võrkiirised on hästi vahvad ja toovad kirkaid värve varakevadesse. Suurepärane, et nad meie tingimustes nii kenasti kasvavad ja õitsevad. Juhtusin just veebis ühele 'Gardeners Wolrd"i osale, kus Carol Klein rääkis nendest ja nentis kahetsusega, et Inglismaal võrkiirised hästi ei edene, kuna suved pole piisavalt soojad sibulate "küpsemiseks". Vaid 'Katherine Hodgkin' pidi olema kindel õitseja. Ma pole nüüd küll kindel meie suvede paremuses, kuid võrkiirised on alati väga hästi õitsenud.

    ReplyDelete
  2. Mul on mõned võrkiirise sordid üle 10 aasta vastu pidanud, osa neist on ilmselt jõudnud hiirte toidulauale.

    Kahju, seda pandat vaatasin päris kaua, aga siis miskipärast ei pannud ma teda ikkagi korvi ja nüüd kui Sa tast nii kenasti räägid...paneb ohkama

    ReplyDelete
  3. Võrkiiris olen katsetanud mitme koha peal ja kõige paremini tunneb ta ennast täispäikses liivmullaga kõrgpeenras. Mujal kipub kiratsema.
    Panda kohta räägitakse kuluaarides, et talle võib meie tali mitte meeldida. Katsetame ära. Ja kui hästi läheb, siis on ka juba mida rohevahetuse käigus jagada.:)

    ReplyDelete
  4. Mul on võrkiiris alles kolmandat suve.

    ReplyDelete
  5. võrkiirised tunduvad tõesti tublid olema, mul need päris mitmes erinevas kohas, mõned on kiiret paljunemist terinud, mõned mitte nii väga aga kõik on elus ja see on peamine aga see imeline pandakaru, no see oli ilmselgelt silmadega ost meil, kes me seda tegime, oh suudaks see vaid meil vastu pidada skeptikutele vaatamata :D

    ReplyDelete
  6. Küllap see Panda kasvab ja kosub ja te olete mõlemad vinged taimesosistajad:)

    Võrkiiriseid tahaksin minagi oma aeda tekitada, aga need, kes eelmisel sügisel maha sai pandud, pole nägu näidanud, ei tea, kas on ära söödud :(

    Meil eile lund ei sadanud, sadas komapäeval.

    ReplyDelete
  7. Võrkiirist olen kundagi katsetanud. Ühe kevadel õitses. Nüüd pole aastaid näinud õisi. Sibulad alles ja kasvatab varre ka, aga see on imepeenike ja õit loota on palju..

    Ilmslet ei meedi koht.

    Aga see Panda on tõeliselt lummam ;)

    ReplyDelete
  8. Selline Panda tinistab ära küll. Võrkiirised, eriti sügisel pandud eritiilusad ja uuekesed ajasid otsad välja detsembris j on siiani sellises hämarolekus, kardan, et nad on külmunud
    Palun oma hoiukodus olevatest ka pilti:)

    ReplyDelete
  9. Panda on uhke tõesti aga ma kiidan vaipu ka :)

    ReplyDelete