Thursday, March 6, 2014

Pika sammuga kukk.

Täna avastasin, et juba on peaaegu valge kui tööle jõuan. Jess!:)
Vihmaste päevadega ei tee eriti vahet, kuid kui on pilvitu, siis hoomab selgelt kukesammu pikenemist. Hoolimata hommikustest miinus viiest-kuuest ja härmas autost on paar viimast päeva olnud täitsa keskaprill, kus ringi heljub mahedat sulanud maa lõhnaga tuulevinu ja päike sirab taevas (päeval pluss 7). Oletan, et kuskil juba õitsevad paiselehed.  Nii, et kuldnokkadel on tuline õigus tulla ja laulda (meil pole neid veel kuulda olnud, küll aga Tartumaal). Ja jätkuvalt jääb mõistatuseks, kust teavad kuldnokad egiptimaal olles, et meil siin kisub sel aastal juba märtsis kevadeks, mitte aprillis, nagu tavaliselt ja tark kuldnokk pakibki kuu aega varem kohvrid ning hakkab tulema. Ja kõik teised rändlinnud ka.
Aed on madalstarti tardunud. Ega enne midagi ei juhtugi kui päike ei soojenda ja ööd soojemaks ei muutu. Eelkõige ootan näsiniinte avanemist ja krookustel oleks ka juba aeg. Tõepoolest.
Eile aias turisti tehes avastasin, et kolmiklille taimed on elus. Kõik neli kääbikut. Üks oli nagu väike ämblik lausa mulla peal siruli (juurekodarik ja pungahakatis), tegin talle kena pesa teiste kõrvale ja head kasvamist. Ma pole küll eriline kolmiklillefänn, aga beebidena nad tulid ja sedasi kasvatada on huvitav. Pealegi kui ei tea üldse midagi kas nad on kirjulehised või mis värvi on õis. See kevad ja suvi tulevad jälle põnevad. Eelmise suve istutused hakkavad õisi näitama ja neid pole vähe.:)

3 comments:

  1. Minu meelest on hea, et aed aeglaselt ärkab. See oleks ikka päris kole, kui praegu oleks +15 ja mais suvi ja augustis uus talv :D
    Praegu tasapisi rahulikult liigutades saab aed paari nädalaga korda ja siis võib ta rahumeeli puhkeda, kasvada ja õitseda.

    ReplyDelete
  2. siin ja seal on ka lõokest nähtud ja täna oli imeline ilm, tuleb tasapisi, tuleb :D

    ReplyDelete
  3. Meil oli ka esimest korda kuulda musträstast.

    ReplyDelete