Friday, July 4, 2014

Hea päev.

Eile õhtul jõudis keerukaid teid pidi tagamaadele kohale, et tegelikult on SUVI! ju.:) Ja et elu on hoolimata õues sabistavast püsivihmast tegelikult ikka päris ilus. Oli õdus ja hubane õhtu.
Aga aias on märg. Ööseks õue jäänud ämbri põhjas oli hommikuks kolme tolli jagu vett.
Valge siberi iiris `Bread and Butter`avas esimese õie. On ikka kaunitar küll. Siberi iiriseid näib vihmane suvi lausa hellitavat, sest nad on üleni nii veatud ning heas konditsioonis. Verandatrepi ees kõige nähtavamal kohal ees õitseb Linnametsa imelist värvi nõmme-liivatee. Tänu vihmadele pole ta üldse arugi saanud, et vahepeal natuke kolinud on. Purpurne merikann peab saama kuskile sinna lähedusse, sest nemad kuuluvad kokku. Neid on suur rõõm vaadata, mõlemad nii tavatut värvi...
Kõik on mõnusalt edenenud ja kasvanud. Liiliad ootavad kärsitult oma hooaega.
Seevastu aediiristega peab tõsiselt tegelema hakkama. Kõrgpeenras on mädanik maad võtnud. Mujal iirisepeenardes on vanad vastupidavad sordid, kuid kõrgpeenrasse olen susanud hellikumad uued sordid. Ja seal tuleb nädalavahetusel korralik arapp teha. Risoomid üles, pealsed maha, juurikad lillasse vette ja võimalikud mädanikubakterid koos mullaga peenrast minema.
Ja siis veel see mägisibulajutt...aga enne ei räägi kui nad kohal on.

3 comments:

  1. Jaa, ma tuletan endale ka ikka meelde, et suvi on. Vikerkaarest on siis abi.

    Mägisibulajuttu ootan suure huviga. Nad on mulle alati väga väga meeldinud. Okaspuude järel 2.kohal :D
    sest nad on ju ümarad :D

    ReplyDelete
  2. Vihm on nii mõnelegi liiga teinud, algamas on suur puhastustöö

    ReplyDelete