Friday, July 4, 2014

Juhtum mustade rottidega.

Hiiri meie krundil ei ole. Kassid võtavad kõik rajalt maha, kes vähegi kuskil kõhistama juhtub ja kui sellest väheks jääb, käivad metsas juurde küttimas. Maa-alustes käikudes elab mutt, kuid kuna ta eriti ei sigatse ja püsib tiidsalt oma "krundil", siis pole temast probleemi. Ilmselt on vana ja kaval, ning  ka kassid pole teda veel kätte saanud. Nädala sees ütles Pokumees, et oli ühe äramuritud musta roti komposti visanud. Päev hiljem leidsin meie aiast veel ühe musta mütaka lamamas, uurima ei hakanud, arvasin kerglaselt, et mutt ise äkki koleda vihmaga maa seest välja roomanud ja enam ei pääsenud tagasi. Aga kui vastasnaaber kiitma hakkas, et teil nii tubli kass, lausa püüab mutte jne. Missasja, juba kolmas ühik kahe päeva jooksul?! Naaber rääkis pikalt kuidas ta oli näinud kuidas Proua Muri nende aiast läbi läks, endal mutt hambus...siis hakkas kahtlane tume tunne peale tulema, sest armas üleaedne oli just rääkinud kuidas ta plaanib endale uued hamstrid osta. Vuhisesin jalamaid õue ja uurisin, mida see must mütakas endast kujutab. Hambad nagu hamstril...Assanuga, kui nüüd...aga samas, saba! Saba oli 7-8 cm pikk. Liiga pikk, et olla hamstri oma ja liiga lühike, et koduroti oma...ja see süsimust kasukas. Äkki on nüüd sellised hamstrid aretatud?
Igatahes ma võtsin telefoni ja küsisin v-ä-g-a  e-t-t-e-v-a-a-t-l-i-k-u häälega naabrinaiselt, et nagu...et, mis värvi su hamstrid on? Tema sama ettevaatlikult vastu, et aga...miks sa küsid? Mina siis, et no...võid ju öelda. Tema vastu, et no pole veel hamstreid. Pole ostnud veel. Huuh!:D
Aga nüüd huvitab mind mis liigiga võiks olla tegu? Potsakas tugev kere, pikkus ca 10 cm (suuruselt nagu mutt), süsimust siidine kasukas, saba ca 7 cm pikk.

9 comments:

  1. Tore lõpp. (khm)
    Nüüd sain vist mina kirjelduse selle tüübi kohta, kes meite tiiki ära uppus, vette viskamise läbi.

    ReplyDelete
  2. täiesti kriminaalne lugu aga ühtegi sellist tüüpi ei tunne ja ei oska pakkuda ka, peab vist googeldama :D

    ReplyDelete
  3. Vaeseke, Sul pidi ikka väga vesi ahjus olema, et äkki... Miks Sa ei usu , et see mutt on ?Minu kass on neid mitu tükki püüdnud.

    ReplyDelete
  4. Mutil on suured "kühvlid" esikäppade asemel ja pole saba. Või, saba on, aga väga pisike.

    ReplyDelete
  5. Mingi tulnukas :)
    Muidugi pole see mingi naljakoht, aga pildita tulebki ju ainult mõistatada. Mutti olen näinud, vesirotti mitte

    ReplyDelete
  6. Kui oli pika sabaga, siis pakuks ikka kodurotti. Sest vesirott ongi hamsriline, näeb seda moodi ka välja (väiksem, ümar pea ja koon ja lühike saba). Niisiis, hoidke oma haruldusi! Kodurott olla välja suremas. :P

    ReplyDelete
  7. Koduroti saba on ikka korralik pikk voolik, sellel oli saba nagu moe pärast, suhteliselt peenike ka.

    ReplyDelete
  8. No pane pildiotsingusse mügri - kas olid sellised loomad?

    ReplyDelete
  9. Jah, saba nagu mügril, aga mügri ei ole ju süsimust.

    ReplyDelete